Redateljski debi Puljanke Marijane Četković


Na CMC televiziji i na portalu Muzika.hr premijerno je prikazan videospot za aktualni singl zagrebačkih Headoneasta "Drukčije", koji je režirala debitantica, Puljanka sa zagrebačkom adresom Marijana Četković.

Prema viđenom, kreirala je dobru vizualnu priču, s posebno atraktivnim povlačenjem kamere iz sobe van na ulicu pa nad grad. U tom smislu ne treba izostaviti snimatelja, prekaljenog profesionalca Stanka Hercega, dok je za snimke iz zraka bio zadužen Mario Dedić iz tvrtke Crodrone.

Marijana Četković, inače, pohađa zagrebačku scenarističku školu Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu (prva generacija); nema redateljske već scenarističke ambicije, a ovaj je videospot plod prijateljskog nagovaranja članova Headoneasta.

Ova njihova pitka ljubavna pop pjesma dočarava buđenje proljeća na zavodljiv i pjevljiv način, a u pratećem videospotu u glavnim ulogama pojavljuje se kreativni dvojac Headoneasta, bračni par Rebeka i Aleksandar Ljiljak.

Jedan običan dan ovog neobičnog para prikazan je u "pomaknutoj" stilizaciji, iz začudnog, ali poetičnog rakursa. Spot je sniman na zagrebačkim donjogradskim lokacijama, a u njemu se osim Rebeke i Aleksandra pojavljuju i Marino Vinja na basu te Igor Meštrović na bubnjevima.

Aleksandar Ljiljak bivši je član odlične grupe Yammat, i koautor njihovog kultnog albuma "Plan B" iz 2004. godine. Iz Yammata je u međuvremenu nastalo tri banda/projekta - Headoneast, Detour i Florijan. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter