Novi spot: 2Cellos spojili Iron Maiden i Rossinija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stjepan Hauser i Luka Šulić alias 2Cellos imaju novi spot, a ovaj put radi se o videu koji je opet snimljen u Puli i to ljetos u klubu Uljanik za obradu "The Trooper" Iron Maidena koju su dva violončelista spojila s uvertirom za operu "William Tell" Gioachina Rossinija i cijeli spoj nazvali "The Trooper Ouverture". Naravno, iza spota opet stoji ekipa iz MedVid produkcije, Kristijan Burlović i Ivan Štifanić i opet je spot naizgled jednostavan, ali uz prilično zanimljivu, pomalo autobiografsku priču. Naime, Šulić i Hauser na početku spota pojavljuju se kao komični stereotipni šmokljani s velikim naočalama i kratkim hlačicama koji s violončelima na leđima gledaju plakate na kojima se reklamira nekakav talent show i piše "Želiš li biti rock zvijezda?" Par sekundi kasnije dvojica čelista penju se na binu kluba obučeni u kožne jakne a rockerski nastrojena publika dočekuje ih povicima negodovanja dok ih gađa plastičnim čašama pogotovo kada čuje "Williama Tella". No, oni se ne predaju, sviraju po svome i ubrzo se uvertira pretvara u energičnu izvedbu heavy metal klasika Iron Maidena što dovodi do euforije u publici koja počne nositi Hausera na rukama. Pobjeda! No, onda slijedi preokret jer se priča vraća na početak, dva čelista su u i dalje u onoj ulici te i dalje blijedo zure u plakate. To je sve bila samo njihova maštarija…

Od svih spotova 2Cellos ovo je definitivno njihov najironičniji na vlastiti račun. Šulić i Hauser ovdje se zezaju sami sa sobom jer ipak njihova stvarna priča drukčija. 2Cellos su opet žestoki, a uz to su i smiješni, dok sam spot ima sjajno zaokruženu priču i nakon prvog dana od objavljivanja grabi prema sto tisuća pregleda na YouTubeu. Hauser nam je na snimanju spota rekao kako će ovaj spot nadmašiti "Thunderstruck" koji je pregledan već više od 26 milijuna puta. Pa, vidjet ćemo, pobjednička ekipa je tu a heavy metal u obradi 2Cellos uopće ne zvuči loše. Uz to, ovo je prilika i da oni koji su bili na snimanju spota pogledaju se kako su ispali u režiji MedVida.

"Ovo je prilično slatka obrada", kažu Maideni

Nakon što su Luka Šulić i Stjepan Hauser objavili novi spot i novu pjesmu "The Trooper Overture" na svojem službenom YouTube kanalu i Facebook profilu, spot su sa svojim obožavateljima na Facebooku podijelili i vlasnici originala pjesme, grupa Iron Maiden. "Ovo je prilično slatka obrada", stoji na Facebooku Iron Maidena.

Naši virtuozi su presretni što se video očito svidio i Maidenima, a u samo dva sata taj je post na zidu Maidena dobio više od 14 tisuća lajkova, 647 komentara i gotovo 4.000 shareova. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter