Marijana Četković režirala spot za grupu Headoneast


Zagrebačka grupa Headoneast nastavlja niz konceptualnih spotova koji vizualno podebljavaju izrečeno glazbom i tekstovima. Tako je skladba "Voljena" vizualizirana ljubavnim parom koji glume djeca, Lea i Patrik, zaigrani i simpatično sebični. Spot je režirala Puljanka sa zagrebačkom adresom Marijana Četković.

Ova je autorica početkom svibnja prošle godine, u svom redateljskom debiju, snimila također za ovaj bend spot za pjesmu "Drukčije", u suradnji s etabliranim profesionalnim snimateljem Stankom Hercegom. Ona inače pohađa zagrebačku scenarističku školu Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu (prva generacija); i primarno nema redateljske već scenarističke ambicije, a taj je debi spot bio plod prijateljskog nagovaranja članova Headoneasta. Očito joj je krenulo, jer je nedavno je snimila videospot i za pulsku grupu Nola, za njihovu pjesmu "Sve bi bilo lakše da je ljeto".

Autor nove pjesme Headoneasta Aleksandar Ljiljak u povodu objave novog spota za "Voljenu" kazao je: "Malo je potrebno za sreću, ali to previđamo zamarajući se posve nebitnim stvarima, prikazujući ih nužnima i tako sami sebi odsijecamo put prema ispunjenom i smislenom životu".

Nova pjesma i videospot najavljuju novi studijski album ove grupe pod naslovom "Tu", koji će premijerno biti predstavljen koncertom u Tvornici kulture 22. ožujka. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter