Gustafi pjevaju "Hiti se na mene"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gustafi su objavili videospot "Hiti se na mene" za istoimeni uvodni singl EP-a "Maneštra" koji izlazi početkom idućeg mjeseca. Bit će to 11. studijski album dugovječnih Gustafa, benda osnovanog koncem 1980. godine u Vodnjanu. U videospotu lijepa, mlada i izazovna djevojka, s velikim kečkama i vjetrom u kosi, senzualno okreće pedale starog bicikla, a u nekim trenucima vještim manevrima pobjeđuje zakon gravitacije, a sve uz temperamentan ska, začinjen dozom world musica, tex-mexa i neizostavnom puhačkom sekcijom Gustafa.

Spot je pod redateljskom palicom Johna Karduma snimljen u Maružinima, a za montažu je zaslužna Ira Tomić. U svojevrsnom povratku korijenima Gustafa, pjesma je snimana u kućnom studiju Gustafa, miksana u Novom Mestu, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, a glazbenu produkciju potpisuje Edi Cukerić.

- Pjesma "Hiti se na mene" nastala je vrlo spontano, u trenutku kad sam ugledao jednu vrlo zgodnu, mladu, plemenitu žensku djevojku, primamljivu poput biodinamički uzgojene rajčice i poželio, da mi 'prostite, baciti se na nju. No, kako sam fino odgojen, moj džentlmenski duh nije si mogao dozvoliti to učiniti, već sam nju zamolio da se 'hiti' (u prijevodu baci) na mene. Shvatila je da neće zauvijek biti mlada i da ionako neće otići u raj, a sve ostalo je povijest. A meni je ostala i pjesma, koju sada skupa pjevamo do idućeg singla, kaže frontmen Gustafa Edi Maružin. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter