Bruno Krajcar i Lea Dekleva uglazbili Ujevićevu "Igračku vjetrova"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski kantautor Bruno Krajcar i zagrebačka kantautorica Lea Dekleva objavili su singl "Igračka vjetrova", s uglazbljenom poezijom Tina Ujevića, a za koju je snimljen i spot.

"Leti k'o lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena, za zemlju nije za pokoj nije cvijet što nema korijena…", stihovi su velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića koje je uglazbio svestrani istarski glazbenik Bruno Krajcar. Aranžman pjesme djelo je mlade labinske glazbenice s londonskom adresom Dine Rizvić.

"Igračku vjetrova" su Dekleva i Krajcar premijerno izveli na posljednjem festivalu Chansone u zagrebačkoj Komediji, a nedavno su za njega završili i snimanje videospota.

Spot je snimljen u Višnjanu, u režiji poznate porečke redateljice Katje Restović i njezine ekipe Rose art videa Josipa Pina Ružića te na inicijativu i podršku direktorice Turističke zajednice Općine Višnjan Romine Sinosich.

Višnjanska šuma Pineta odabrana je kao glavna kulisa snimanja uz starogradsku jezgru Višnjana kod šterne i samog centra mjesta, a kadrovi su se stopili s mjestom snimanja, ostavljajući osjećaj skladnosti, nostalgije i romantike uz glasove Dekleve i Krajcara. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter