"Riječi" prvi singl i spot porečke grupe Puls


Prvi singl i prvi spot objavila je porečka grupa Puls, a zove se "Riječi". Bend je prošle godine okupio autor i gitarist nekadašnje grupe Kultura Danijel Damjanović, a uz njega tu su još pjevačica Petra Tripar, bubnjar Zoran Milan i basist Mauro Jurman.

Singl "Riječi" snimljen je u studiju Denisa Budima LA u Rovinju i studiju Danijela Damjanovića Sonar u Poreču, dok su za produkciju uz Damjanovića zaslužni Budim i Tripar. Spot je režirao Mladen Đaković laggio, a sniman je u Trstu i kamenolomu Pazin - Kanfanar te u Potpićnu. Snimatelji su Mlaggio, Cristian Criss Kolacio i Mateo Ostojić, majstor rasvjete je Toni Mateš-Vedras produkcija n.o production videography, za šminku se pobrinula Valentina Žužić - Le Beauty Mansion, a haljine je kreirala Tatjana Pantoš.

Grupa Kultura koju su činili Damjanović i pjevačica Đana Šegon je objavila dva studijska albuma "Ogledalo" 1998. i "Vožnja" 2000. godine, a 1999. su osvojili Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Bili su poznati po pjesmama kao što su "Na kraju dana", "Folirancija", "Buđenje", "Vožnja", ''Kraj''. Damjanović je potom s Anđelom Jeličić i Kristinom Jurman osnovao grupu Pokl?n, koja je 2011. godine izdala duplu autorsku kompilaciju, a od 2001. godine nastupa po brojnim festivalima kršćanske duhovne glazbe. Nakon toga Damjanović, osim što se profesionalno bavi glazbom, surađuje s mnogim glazbenicima kao aranžer, gitarist, producent i autor.

Petra Tripar također nije novo ime na domaćoj sceni jer je svoje pjevačko i scensko iskustvo stekla kroz više dosadašnjih projekata uglavnom cover bendovima kao što su Blue Jeans The Band ili Led Zeppelin cover bend Catrocks s kojim još uvijek povremeno nastupa. Na međunarodnom natjecanju ESDU – World Dance Masters 2009. u vokalnom duetu s Gordanom Gregurovićem u konkurenciji 3200 plesača i pjevača iz 25 zemalja osvaja prvo mjesto u Europi. Uz to ostvarila je i glavnu žensku ulogu u prvom istarskom mjuziklu “Viva la Giostra” u režiji Nine Kleflin. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter