"Moj djed boksačka legenda" na YouTubeu


Na YouTubeu se otprije nekoliko dana može pogledati dokumentarni film "Moj djed boksačka legenda" koji govori o pokojnom pulskom boksaču Aldu Banovcu čije ime nosi jedna od ulica na Verudi. Film je nastao u produkciji Filmskog centra Istre a kroz ovaj 44-minutni uradak scenarist, redatelj i montažer Jani Zombori Banovac priča priču o svojem slavnom djedu o kojem između ostalog govore i njegovi kolege Aldo Buršić, Đani Rojnić, Stevo Kovjanić, Enco Bestulić, Enco Peruško, Njihad Kadić i Velimir Gojković, a u filmu se pojavljuje i drugi Banovčev unuk David te Banovčeva četverogodišnja praunuka Julija. Zomboriju su u izradi filma pomogli asistenti Velimir Gojković i Katarina Boškovska, a kamerman je bio Igor Karasi.

Banovac je ostao zapamćen kao veliki tehničar, srčan borac i jak udarač, idol mnogima poput Mate Parlova kojem je bio i prvi trener. Nosi i titulu zaslužnog sportaša Istre, a dobio je i priznanje od Saveza sportova Grada Pule za doprinos razvoju sporta u Puli.

Film je premijerno prikazan u kinu Valli i potom na TV Novoj, a posvećen je Banovcu i svim boksačima i ljubiteljima boksa bez obzira na generacijske razlike. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter