Zimska liga Istre: Više od 400 trkača u Tupljaku

"Zmija" u Tupljaku
"Zmija" u Tupljaku

Sjajni mladi atletičar AK Istra Toni Božac pobjednik je atletske utrke koja se u sklopu 7. kola Zimske istarske lige trčala u Tupljaku. On je od samog početka nametnuo vrlo jak tempo kojeg jednostavno nitko nije mogao pratiti, a za istrčati stazu dugu 6,1 km trebalo mu je 19.14 minuta. Njegov klupski kolega Tin Šošić osvojio je drugo mjesto, dok je na kraju najzanimljivija bila borba za treće mjesto gdje je, iz trke u trku sve bolji Mark Trivanović, član AK Istra, u završnom sprintu nadvisio Denija Ćosića (TK Pula) i najbolju djevojku na utrci Barbaru Belušić (AK Istra).

Kao dva Tupljaka

U ukupnom vodstvu i dalje vodi Labinjan, član TK Albona Extreme, Lučano Sošić koji je ponovno s lakoćom odradio svoj nastup. Domaćini su posebno ponosni na nastup četrdesetak najmlađih na utrci, što je rekordna brojka u dosadašnjim izdanjima, a oni najbolji su za svoj rezultat dobili i zaslužene medalje.

Sjajne vremenske prilike od ranog su jutra u ovo malo istarsko mjestašce dovodile mnogobrojne atletičare rekreativce i odmah se vidjelo da će brojka od 238 trkača, što je bio dosadašnji rekord, biti uvelike nadmašena. Na kraju se ona zaustavila na brojci većoj od 400 trkača što je dva puta više od broja stanovnika u Tupljaku. Brojni volonteri zajedno s prvim čovjekom utrke Ivanom Stanićem bili su apsolutno svima na usluzi, a samo trku organizirali su na vrhunskom nivou. Riječi zadovoljstva jednostavno su izlazile iz Stanića. (R. FONOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter