Trojan Fight Night održan na Verudeli

Trojan Fight Night (D. ŠTIFANIĆ)
Trojan Fight Night (D. ŠTIFANIĆ)

Puležani i borilački sportovi definitivno se vole javno. Krajem veljače Dom sportova "Mate Parlov" ispunili su ljubitelji adrenalina kad je on bio domaćin Hrvatskoj MMA ligi, u subotu navečer tražila se slobodna stolica na Verudeli gdje je na terasi Dream bara održano drugo izdanje "Trojan fight nighta". U osam borbi, šest po K-1 pravilima i dvije MMA moglo je uživati 500-tinjak gledatelja koji su, malo iza ponoći kad je borilački spektakl bio okončan, zadovoljni mogli napustiti Verudelu komentirajući okršaje u ringu čiji su akteri bili predstavnici osam klubova. Istarske boje branili su članovi pazinskog Minotaura, porečkog Primea te Trojana i Future iz Pule, dok su s onu stranu Učke stigli borci iz Splita, Sinja i Zagreba, a međunarodni štih ovom spektaklu dao je novosadski Ronin Gym koji se na terasi Dream bara predstavio s trojicom svojih boraca.

Bio je to korak dalje u odnosu na prošlogodišnje premijerno izdanje. Ove godine sve se to diglo na jedan viši nivo, a usto organizatori nisu morali kao lani stalno sa strahom gledati u nebo koje je tijekom subotnje večeri, iznenađujuće za tekuće "bablje ljeto", tijekom trajanja svih borbi bilo prošarano zvijezdama.

- Sad kad je sve završeno mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom, a najvažnije od svega mi je da sam vidio kako su i okupljeni gledatelji bili zadovoljni vrhunskim borbama kojim su prisustvovali - rekao je po okončanju "Trojan fight nighta" glavni organizator, Denis Vojniković.

- Prošle godine sam prvi put organizirao tako nešto i bilo je to veliko iskušenje, dok sam sada ulovio malo veći zalet i puno pametnije ušao u cijelu ovu priču. Nisam kao lani sve radio u zadnji čas, nego je sve išlo polako i samim tim sve mi je bilo puno jednostavnije. Usto, kako u našem klubu treniramo i K-1 i MMA odlučili smo ponuditi borbe u obje discipline i to se pokazao kao dobar potez u kojem je publika uživala. Žao mi je samo što nije bilo više MMA borbi jer su se u zadnji čas ozlijedila nekolicina boraca i želja nam je da iduće godine MMA i K-1 budu ravnomjerno zastupljeni.

Vojniković, trener u Trojanu, pritisnut poslom oko organizacije nije stigao svojim pulenima iz kuta pomagati savjetima tijekom njihovih borbi, ali to njima nije puno smetalo da ostvare stopostotan učinak, pet pobjeda u isto toliko penjanja u ring.

- Našli smo im kvalitetne protivnike, nitko nije imao lagan put do pobjede i super sam zadovoljan kako su dečki to odradili. Trenirali su cijelo ljeto, dva treninga dnevno po visokim temperaturama, uložili velike napore i taj im se trud na kraju i isplatio, a znali su ga prepoznati i gledatelji - istaknuo je Vojniković.

- Najavili smo svakom od naših boraca što ih čeka, dvoboj s opasnim borcima koji dolaze iz jakih kampova - nadovezao se i Zelg Galešić, osnivač i predsjednik kluba koji je veći dio subotnje večeri proveo u kutu ringa. - Tako je na kraju i bilo, svaki naš borac imao je nasuprot sebe tvrd orah što je rezultiralo s fenomenalnim borbama u kojima do zadnjeg časa ni publika ni mi u kutu nismo znali tko će pobijediti. Ono što me veseli to je činjenica da se niti jedan trener nije bunio na konačnu odluku, što je samo potvrda da su sve one bile ispravne. Ovo su ipak bili službeni suci iz Saveza i s te strane sigurno nije bilo nikakvog muljanja. (I. CEROVAC, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter