Oni koji ne mogu u Rio, mogu u Poreč

Tereni su na Peškeri spremni (M. MIJOŠEK)
Tereni su na Peškeri spremni (M. MIJOŠEK)

Ponajveći sportsko-zabavni spektakl, turnir u odbojki na pijesku Poreč Major, otvoren je jučerašnjom konferencijom za novinare u dvorani za igrače pokraj glavnog igrališta smještenog na obali porečke uvale Peškera.

- Dosad nismo imali tako uspješan turnir odmah u prvoj premijernoj godini, prisjetio se lanjske manifestacije Julius Brink koji se s partnerom Jonasom Reckermannom na posljednjoj Olimpijadi u Londonu ovjenčao zlatnom medaljom upravo u odbojci na pijesku. Na predstojećem Olimpijadi u Rio de Janeiru odbojka na pijesku bit će jedan od najpopularnijih sportova, a oni koji ne mogu do Brazila moći će te ponajbolje svjetske ekipe vidjeti ovih dana u Poreču. Porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović ustvrdila je da je čast ugostiti najveći sportski događaj u Hrvatskoj koji je lani privukao brojne domaće, ali i strane goste, pa su tijekom protekle godine utrošili dva milijuna kuna u poboljšanje infrastrukture u uvali Peškera. Voditelj turnira Hannes Jagerhof podsjetio je da su Poreč kao destinaciju ovog popularnog natjecanja odabrali ponajviše zbog prekrasne obale, prirodnih ljepota okolice, bogate kulturne baštine grada, ali i vrijednih domaćina. Najavio je da i ove godine na turnir dolazi oko tisuću strastvenih austrijskih navijača, ali i da će se utakmice turnira, uz HRT, prenositi i na američkoj televiziji NBC koja pokriva oko 25 milijuna gledatelja na istočnoj obali SAD-a.

Jedna od najboljih europskih odbojkašica Samanta Fabris s Pazinštine pozvala je gledatelje da dođu na spektakl i podrže hrvatske ekipe, dok je direktor porečke turističke zajednice Nenad Velenik podsjetio na ekonomski aspekt čitavog događaja.

Turnir je započeo na pomoćnim terenima već u 11 sati kvalifikacijskim susretima Čehinja i Dankinja, te Slovenki i Švicarki. (A. DAGOSTIN, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter