OI: Vaterpolisti idu po zlato, rukometaši po broncu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se plasirala u finale olimpijskog turnira, izgubivši u polufinalu od Francuske sa 22-25 (10-12).

Najefikasniji igrači Hrvatske bili su Horvat sa 6 i Lacković sa 4 gola, a Francusku su predvodili Narcisse i Abalo sa po 4 pogotka, te vratar Omeyer sa 19 obrana.

U finalu će Francuska igrati protiv Švedske, koja je u polufinalu svladala Mađarsku sa 27-26 (15-12). Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 16 sati, a utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Mađarske također u nedjelju u podne.

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale olimpijskog turnira u Londonu nakon što su danas u polufinalnom susretu pobijedili Crnu Goru 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2). Vaterpolisti Hrvatske i Italije igrat će u nedelju, 12. kolovoza u 16,50 sati, u finalu olimpijskog turnira, jer su u drugom polufinalnom susretu reprezentativci Italije nadvisili Srbiju sa 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2). Finale se igra u nedjelju u 16.50 sati.

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su i sedmu uzastopnu pobjedu u Londonu kojom su izborili plasman u finale i osigurali najmanje srebrnu medalju, čime su dostigli uspjeh sa u Atlanti 1996. godine.

Izabranici Ratka Rudića ostvarili su plasman u finale zahvaljujući odličnoj igri u obrani, pogotovo u prvom dijelu kada su im Crnogorci u 16 minuta uspjeli dati samo jedan gol i to u prvoj minuti za vodstvo 1:0. Ponovno je briljirao vratar Josip Pavić koji je obranio čak 13 udaraca Crnogoraca, od kojih pet-šest u situacijama s igračem manje.

Pogocima Bušljea i Muslima u egalu, i Buljubašića s igračem više, naši su poslije uvjerljive u prvoj četvrtini bili bolji 3:1. U drugoj četvrtini Sukno i Burić iskoristili su prednost igrača više, zahvaljujući kojoj su barakude na odmor otišle s velikom prednošću 5:1.

Svjesni velike prednosti, u posljednjoj četvrtini naši su igrači više čuvali loptu i kupovali vrijeme. Zadatak im je znatno olakšala činjenica što u igri tada više nije bio ponajbolji centar na svijetu Boris Zloković pa su Crnogorci bili prisiljeni pucati na gol sigurnog Pavićas vanjskih pozciija. Gojković je postigao gol s igračem više, a Ivović minutu i 54 sekinde prije kraja iz kontre za konačnih 7:5.

Utakmica je odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Flahive iz Australije i Stavridis iz Grčke.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 1 (1), Dobud, Joković, Buljubašić 1, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Barač, Hinić, Obradović, Vićan.

CRNA GORA: Šefik, Brguljan, Pasković, Petrović, Drašković, Radović, Ml. Janović, Ni. Janović, Ivović 2, Zloković 1, Gojković 2, Jokić, Šćepanović.

Peterci: Hrvatska 2 (2), Crna Gora -. Realizacija igrača više: Hrvatska 8 (3), Crna Gora 9 (2). (Hina/Foto Reuters i Drago SOPTA/CROPIX)

Jedrenje: Dvojac Fantela/Marenić ukupno šesti

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić pobjedom u plovu za odličja u klasi 470 popravili su plasman i regatu okončali na šestom mjestu s 87 kaznenih bodova.

Fantela i Marenić su na Igre stigli kao naše najveće uzdanice za prvu medalju u jedrenju u povijesti, ali su zbog lošijih nastupa u uvodnim plovovima ostali bez odličja.

Hrvatske predstavnice u klasi 470 Enia Ninčević i Romana Župan natjecanje na Igrama u Londonu su završile kao 17., te nisu nastupile u plovu za odličja u kojemu pravo nastupa ima samo prvih 10 posada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter