Kup Hrvatske: Vrsar - Dinamo 0:3

Dinamo je prvi put gostovao u Vrsaru u službenoj utakmici
Dinamo je prvi put gostovao u Vrsaru u službenoj utakmici

Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Mjesno igralište. Gledatelja 1500. Sudac: Domagoj Vučkov - 6. Pomoćnici: Kezele i Radić (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 Pršurić (12' - ag), 0:2 Krstanović (16'), 0:3 Krstanović (30'). Žuti kartoni: Pršurić, Koraca (Vrsar), Puljić (Dinamo).

VRSAR: Cotić 7, Legović 6,5 (od 46. Fonović 6,5), Pršurić 7, Šegon 7, Koraca 7, Drača 7, Macan 7, Žiković 7 (od 46. Šabić 7), Biondić 7, Živko 7, Čabraja 7 (od 70. Matošević 6,5).

DINAMO: Mitrović -, Puljić 7,5, Calello 7,5, Kovačić 7,5 (od 63. Brozović 7), Tonel 7,5 (od 46. Ademi 7), Vrsaljko 7,5, Carrasco 7,5 (od 46. Peko 7,5), Pivarić 7,5, Alispahić 7,5, Rukavina 7,5, Krstanović 8,5.

Ambijent koji teško da će se uskoro u budućnosti ponoviti na vrsarskom mjesnom igralištu, dočekao je sudionike šesnaestine Kupa Hrvatske, domaćeg županijskog prvoligaša Vrsara i hrvatskog prvoligaša Dinama, ujedno našeg predstavnika u europskoj Ligi prvaka.

U povijesti NK Vrsar, a on ove godine slavi 55. rođendan, nikada toliko gledatelja nije prisustvovalo nekoj njegovoj utakmici. Naravno da razlog valja potražiti u dosad najvećem klupskom uspjehu, plasmanu u šesnaestinu finala Kupa Hrvatske, ali u najvećoj mjeri i u njegovom protivniku, zagrebačkom Dinamu koji je prvi put gostovao u Vrsaru u službenoj utakmici.
 
Prvih desetak minuta prošlo je u međusobnom ispitivanju, da bi nakon te početne faze Dinamov napad potisnuo igrače Vrsara u njihov kazneni prostor, što je urodilo plodom za goste već u 12. minuti: Carrasco je pobjegao po desnoj strani i uputio oštru dijagonalu na suprotnu stativu. Lopta se od noge Pršurića odbila u mrežu za Dinamovo vodstvo. Domaći nisu još ni uspjeli posložiti svoje redove, a Dinamo je povisio vodstvo: Krstanović, koji je bio bez lopte, naletio je u kaznenom prostoru na nogu Korace, pao, a sudac je to procijenio kao najstrožu kaznu.

S bijele točke precizan je bio sam Krstanović - 0:2. U 20. minuti Pivarić je s 20 metara "bombom" zagrijao dlanove Cotića koji krajnjim naporom izbija ispod grede loptu u korner. Igrala se 30. minuta kad je Carrasco iskosa pucao, a lopta koju je Cotić već ukrotio ispala mu je nespretno iz ruku i Krstanoviću nije bilo teško ugurati ju u mrežu - 0:3.

U 38. minuti Biondić je pokušao iz slobodnog udarca, ali njegova "bomba" prolazi tik iznad grede. Dvije minute kasnije Alispahić završava brzu akciju Dinama oštrim udarcem s 18 metara, ali je Cotić opet na mjestu. Minutu prije poluvremena Carrasco je s dva metra završio akciju svojih suigrača udarcem preko gola.

Nakon primljena tri jeftina gola Vrsar je u drugom poluvremenu bolje posložio svoje redove i usprkos Dinamovoj terenskoj nadmoći mogao postići i počasni gol, ali sudac nije imao snage u 83. minuti dosuditi čisti jedanaesterac koji se "vidio iz aviona", kad je golman Dinama s leđa srušio Biondića. Tako je taj dugo očekivani gol Vrsara izostao. Gledatelji su nakon završetka utakmice pljeskom pozdravili igrače obje momčadi, posebno svoje, za prikazanu lijepu i ugodnu utakmicu. (Slaven BRAJKOVIĆ; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter