Istra 1961 preko Lokomotive do prve pobjede (3:2)


Nogometaši Istre 1961 svladali su jučer Lokomotivu u posljednjem susretu petog kola Prve HNL. Bilo je to dugo čekano pulsko slavlje protiv njihove "crne mačke", kluba kojeg dvije godine nisu svladali i od kojeg su izgubili sve četiri prošlosezonske utakmice. Sad su napokon uspjeli probiti led i to na utakmici u kojoj su postigli isti broj pogodaka koliko i u cijeloj dosadašnjoj sezoni.

Istra 1961 istrčala je s onim sastavom i u formaciji koju je Igor Pamić najavio na uobičajenoj konferenciji za novinare i propratio komentarom da nitko neće vjerovati da će stvarno s tim igračima krenuti u dvoboj protiv svoje Lokomotive. Ostao je Paminjo dosljedan svojoj ideji za koju je vjerovao da će mu omogućiti trijumf nad Zagrepčanima.

Još jednom se u tragičara prometnuo Špehar, koji je najprije u 17. minuti sporo reagirao i dopustio Leku da mu ukliže u udarac i izbije loptu u korner, dok je u 34. minuti primio loptu neometan u kaznenom prostoru, okrenuo se i potom s desetak metara pucao pored gola. Osim pogođene prečke, prijetio je Radonjić i u 24. minuti kad je iskoristio neodlučnost Zelenike, izbio ispred njega i uputio udarac koji je gostujući golman uspio zaustaviti nogom, a kad je dvije minute prije odmora u dvoboju istih igrača Švabo izišao kao pobjednik i zatresao mrežu, poravnanju rezultata ispriječio se pomoćni sudac koji je signalizirao zaleđe. Ako je tada Radonjiću sudačka zastavica uskratila prvi povratnički gol za Istru 1961, ona je u šestoj minuti nastavka ostala u "stanju mirovanja" i pulski je prvoligaš, po prikazanom na terenu posve zasluženo, stigao do poravnanja. Izjednačujući gol dao je dodatna krila Puljnaima koji su nastavili s napadima na gostujući gol i to im se uskoro višestruko isplatilo nakon što su Matoš i još jednom Radonjić zaključili pulski "blitzkrieg".

Tri pogotka u šest sjajnih domaćih minuta u potpunosti su prebacili vodu na pulski mlin i da je Radonjić u 64. minuti nakon sjajnog prodora i ubačaja Heistera bio samo malo prisebniji, mogla je Lokomotiva i puno teže stradati. No, i bez tog gola teško da je netko od dvije tisuće ljudi koji su jučer pohodili "pulsku bombonijeru", žalostan otišao sa stadiona, usprkos činjenici da su u završnici susreta poprilično strepili nakon što je Čabraja postigao drugi gostujući pogodak. (NAPISAO Ivica CEROVAC/SNIMIO Milivoj MIJOŠEK)

Istra 1961 - Lokomotiva 3:2

Utakmica 5. kola Prve HNL: Istra 1961 - Lokomotiva 3:2 (0:1). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 2.000. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Grgić i Berger (oba Osijek). Strijelci: 0:1 Rukavina (14'), 1:1 Radonjić (51'), 2:1 Matoš (56'), 3:1 Radonjić (57'), 3:2 Čabraja (71'). Žuti kartoni: Dreven (Istra 1961), Leko, Doležal (Lokomotiva).

ISTRA 1961: Brkić, Obšivač, Vučko (od 14. Matoš) Woon, Heister, Pavlović, Vukman, Blagojević, Tomić (od 77. Batur -), Špehar, Radonjić (od 89. Gregov).

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bručić , Mrčela , Čalušić, Musa , Pavičić , Leko (od 75. Begonja), Šovšić , Doležal , Rukavina (od 66. Kolar), Mišić (od 63. Čabraja).

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA, 19. KOLOVOZA.

 

       

 


Podijeli: Facebook Twiter