Žestoki Riječani brijali u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri žestoka riječka benda nastupila su sinoć u Uljaniku gdje su se pulskoj publici predstavila u sklopu još jedne Roštiljarke live, ovaj put nazvane Metal brija.

S metalom su tako u velikoj sali zabrijali thrash sweet metalci Czaar, zatim najjači hrvatski black metal bend Black Cult koji je poznat i izvan granica države te pagan metalci Voloh kojima je ovo bio premijerni nastup u Puli. Publika, koju je vjerojatno kiša spriječila da se okupi u većem broju, je pokazala da najviše voli taj paganski metal pa je bend odradio dva bisa. Publika je htjela još, ali njima je očito bilo dosta, no njihov prvi pulski nastup protekao je uspješno. Voloh su prvi album "Gromovi nad Trebišćem" objavili 2015. godine, a vole se baviti mitologijom i kulturom starih Slavena.

Black Cult je osnovan 2013. godine, a kako njihovi nastupi izgledaju može se vidjeti i na njihovom prvom službenom live videu za pjesmu "Damned Souls Imperium". Sinoćni nastup bila je prilika da pred pulskom publikom predstave novi album.

Czaar je bend osnovan iz zezancije, ali nakon 13 godina očito je da misle ozbiljno. Godine 2011. objavili su prvi album "Stari Panj" na kojem kombiniraju pjesme na engleskom, hrvatskom i čakavskom. U Rijeci su postali poznati po živim svirkama, a u međuvremenu čeka se izlazak njihovog drugog albuma. Prije i poslije koncerta moglo se uživati u raznih starijim i novijim pjesmama iz svijeta metala i srodnih smjerova. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter