Uređenje Trga kralja Tomislava gotovo u lipnju

Trg kralja Tomislava
Trg kralja Tomislava

Uređenje Trga kralja Tomislava i Palladiove ulice teče planiranom dinamikom i okončat će se do početka turističke sezone, odnosno početkom lipnja, zaključak je obilaska gradilišta gradonačelnika Borisa Miletića i pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni suastav i imovinu Giordana Škuflića sa suradnicima.

Pri kraju postavljanje baze

- Kako što se vidi, radovi se intenzivno izvode i do sada su okončani radovi na infrastrukturi te je pri kraju postavljanje baze pred opločavanje trga. Palladiova ulica, pak, bit će u cijelosti zgotovljena početkom ožujka jer uskoro slijedi asfaltiranje površina ispred Doma zdravlja Veruda. Tada će se parkiranje prebaciti u Palladiovu ulicu kako bi se trg u cijelosti oslobodio za radove koje izvodi zajednica ponuditelja Cesta - Dulux, a kojima je, srećom, lijepo vrijeme išlo na ruku pa se nimalo ne zaostaje u planiranom uređenju koje će povezati Dom sportova Mate Parlov s tržnicom i Verudom, rekao je u uvodu Škuflić.

Okončanjem projekta stanovnici Verude i šire okolice, a prema podacima tržnici na Verudi gravitira gotovo 20 tisuća Puljana okolnih kvartova, uživat će u moderno uređenom trgu s dječjim igralištem, zelenim površinama, uređenim prometom, cjelokupnom komunalnom infrastrukturom i ostalim javnim sadržajima. Ukupna vrijednost investicije, u kojoj sudjeluju Grad Pula, Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., iznosi nešto više od 24,2 milijuna kuna (s PDV-om).

Obilaskom gradilišta primjetno je da su na Trgu kralja Tomislava betonirani, u zoni prema Domu sportova Mate Parlov, budući kišni vrtovi, izvedena je kompletna odvodnja, te je konstruirana vodovodna mreža. Preostaje još javna rasvjeta koja će ići paralelno s pripremom posteljice za uređenje partera. Sljedećeg mjeseca započet će se s betonskim radovima na uređenju partera u dijelu trga prema Domu sportova.

U centralnom dijelu trga, pak, dovršene su tri, od četiri, retencije te je betoniran kišni vrt u budućem parkingu kojemu će se pristupati iz Široline ulice. Betoniran je i zid sa sjeverne strane budućeg parkinga, završena je rekonstrukcija vodovodne mreže, te veći dio odvodnje, dok je rekonstruirana i plinovodna mreža.

- Vidi se da je izvršenje radova kako je planirano. Zahvalio bi se građanima koji žive na ovom području, ali i svima koji gravitiraju području, na strpljenju i razumijevanju jer ovaj je veliki zahvat sigurno poremetio njihovo kretanje i svakodnevicu. No, jednako tako znamo koliko se dugo govorilo o potrebi za uređenjem i konačno će ovo biti pravi trg jer do jučer je bila samo zapuštena površina. Riječ je o značajnoj investiciji od oko 24 milijuna kuna što je jako puno novca ali s obzirom na velik broj ljudi koji gravitira ovom području u potpunosti je opravdana. Dokaz da strateški i dugoročno planiramo projekte jer u projekt su uključena i komunalna društva Pragrande, Vodovod i Plinara, rekao je gradonačelnik Boris Miletić. (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter