U subotu polufinalni nastupi za veliku završnicu u INK-u

S prošlogodišnjeg finala festivala (Arhiva)
S prošlogodišnjeg finala festivala (Arhiva)

Napeto i puno emocija bilo je u petak i subotu u velikoj dvorani Dječjeg centra Pula. Tamo su se, naime, održale audicije za treći po redu dječji pjevački festival "Pula pjeva". U subotu, drugog dana audicije, nastupilo je 43 natjecatelja u kategoriji osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, te tek devet u kategoriji srednjih škola. Tko je prošao dalje i ušao u polufinale moglo bi se znati već danas ili najkasnije sutra, budući da po propozicijama ocjenjivački sud ima tri dana vremena za promišljanje i objavu rezultata.

Omogućiti da se okušaju u glazbi

Inače, riječ je o projektu, odnosno glazbenoj priči, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, a za kojim vlada veliki interes pulske djece. Cilj projekta je, naglasila je Irena Peruško iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, sjediniti sve glazbene i obrazovne institucije grada i omogućiti najmlađima da se okušaju u glazbi, potaknuti njihov kreativni izričaj, izgraditi djeci samopouzdanje i samopoštovanje te da djeca kroz pjesmu nalaze i druže i steknu nova prijateljstva.

Kako je zadovoljan nastupom upitali smo nakon subotnjih audicija Tonija Drandića iz 3b razreda Osnovne škole Tone Peruško. Kako nam s požalio, s nastupom nije baš bio prezadovoljan jer je, kako veli, zakasnio malo na muziku. Ispričao nam je da je i lani nastupao, a ove se godine okušao pjevajući "Dignu ruku" od Galije. Inače, Toni osim što pjeva, svira gitaru i bubnjeve, a s prijateljima planira osnovati i bend. Tko zna, možda će dogodine nastupati svi zajedno.

- Bilo je dobro, zadovoljna sam, rekla nam je nakon nastupa Nina Stančić iz 2a razreda škole Centar. I njoj je ovo drugi nastup, budući da se na audicije prijavila i lani. Kako nam veli, već pet godina nastupa u zboru Zaro, pa joj nastupi nisu problem, stoga se nada da će svoje pjevačke sposobnosti moći iskušati i iduću subotu, u polufinalu.

Vokal, intonacija i scenski nastup

Dakle, nakon audicija slijedi polufinale koje će se održati u subotu u 11 sati, također u dvorani Centra, a veliko finale održat će se na pozornici Istarskog narodnog kazališta, 7. svibnja. Navedimo da je nastupe pomno pratio ocjenjivački žiri koji je ove godine sastavljen od profesorica s muzičke akademije Sabine Vidulin i Sofije Cingula, potom Gabrijele Galant Jelenić iz grupe Nola, istarske kantautorice Elis Lovrić te pjevača i multiinstrumentalista Franka Krajcara. Oni su kandidate ocjenjivali na temelju tri propisana kriterija: vokalne izvedbe, intonacije te scenskog nastupa i ukupnog dojma. (Borka PETROVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter