Sretna Puljanka opet osvojila prvu nagradu Glasa Istre

Sretnu je omotnicu iz hrpe izvukla sedmogodišnja Novigrađanka Ema Bubola uz podrsku voditelja Ditmara Šegona
Sretnu je omotnicu iz hrpe izvukla sedmogodišnja Novigrađanka Ema Bubola uz podrsku voditelja Ditmara Šegona

Vjekoslava Krajnović iz Pule, nakon što je 2013. godine osvojila prvu nagradu Glasa Istre, automobil Škoda fabiju i ovoga je puta imala sreće. Na današnjem finalu naše 126. nagradne igre, koja se prvi puta održala u pitoresknoj Brtonigli, Krajnović je osvojila glavnu nagradu, novčani bon u vrijednosti od 30.000 kuna za izbor robe u trgovini namještaja Mima. Sretnu je omotnicu iz hrpe izvukla sedmogodišnja Novigrađanka Ema Bubola, uz gromoglasni pljesak brojne publike i podršku voditelja Ditmara Šegona.

Nagrade idu u Višnjan i Poreč

Među dobitnicima nagrada koji su marljivo izrezivali 25 kupona u vremenu od 16. siječnja do 10. veljače, našla se i Đeni Pejčinović iz Vineža pokraj  Labina. Na nagradi može zahvaliti sretnoj ruci Maria Uljanića iz Poreča koji je, unatoč tome što se nadao kako će sreću donijeti upravo svojoj supruzi, bon za izbor robe u vrijednosti od 10.000 kuna u Mimi ipak ''poslao'' na drugi kraj Istre.

Nagrađene su i Elia Černeka iz Višnjana te Gabrijela Macinić iz Poreča. Svaka od njih osvojila je izbor robe vrijedan 5.000 kuna, također u Mimi, a njihove su omotnice izvukle direktorica TZ Brtonigle Michelle Babić i prva hrvatska čokoladna sommelierka Mihaela Pavlović.

Ispravnost omotnica je provjeravalo povjerenstvo u sastavu Aleksandra Micelli javni bilježnik iz Novigrada, predstavnik Glasa Istre Dragan Verić, Igor Lukin IZ Ville Soši kao predstavnik publike i direktorica TZ Brtonigle, Michelle Babić.

I Turistička zajednica Brtonigle  pripremila je dodatnih  5 slatkih poklon paketa iznenađenja. Jedan od njih je pripao Drini Čurčić iz Poreča koja je znala točan odgovor na pitanje koju godišnjicu ove godine obilježava Glas Istre. Paket je dobio i njezin  sugrađanin Mario Uljanić s obzirom da je pomagao pri izvlačenju imena dobitnika naše nagradne igre i Ornela Brubnjak iz Mošćeničke Drage koja danas slavi rođendan. Miri Zotić iz Savudrije, Svjetioničarska 4 i Robertu Paćelatu iz Cerovlja, Draguć 43, sreću je donio mladi Eugen Puškarić iz Zagreba, izvukavši njihove omotnice na kraju službenog dijela programa. Zahvalu domaćinu i svima na sudjelovanju  uputila je Mirjana Perković Melon, rukovoditeljica Službe promocije Glasa Istre.

Za dodatno zagrijavanje atmosfere pobrinuo se  duo glazbenika, New melody.

Neobični spoj

Obzirom da je Brtonigla ovog vikenda bila nezaobilazna destinacija ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju čokoladna gastro čuda i vino, nakon nagradnog dijela uslijedio je nastavak programa Choco & Wine Festa. Posjetitelji koji su došli isprobati najnovije trendove spoja čokolade i različitih, pa i nesvakidašnjih namirnica, uživali su u vrhunskim vinima renomiranih brtoniških vinara Veralde, Novacca i Ravalica, ali i u čarima čokoladnog artizma. Doista je bilo teško odlučiti se između pralina, dražeja, lizalica, čokoladnih torti i drugih slastica, posebice iz razloga što se moglo birati između najjednostavnijih sastojaka, pa sve do onih koje čovjek teško može zamisliti u spoju sa čokoladom. Našle su se tu praline s tartufom, misnim vinom, čilijem,  solnim cvijetom, slatkom malvazijom, domaćom rakijom, slatkim refoškom, šafranom, ružmarinom i drugim zanimljivim sastojcima.

-Sudjelovanje i izlaganje na ovoj manifestaciji je pun pogodak. Atmosfera i organizacija su odlične, što sam na koncu i očekivala, kaže Andrea Šikić iz Bjelovara koja u  svojem OPG-u prvenstveno pravi domaće džemove sa kojima puni većinu svojih pralina.

Poznata hrvatska slastičarka Dragica Lukin iz Vile Soši je pripremila čokoladno iznenađenje, a onaj tko je u svojem komadu torte pronašao jedan od ukupno četiri ''podmetnuta'' cijela lješnjaka, dobio je i posebnu nagradu.

Čokoladne maske

Nadalje, bio je tu i Vili Radonić iz Pule koji je stvarao čokoladne maske i koji je mnogobrojnoj publici prezentirao zanimljiv proces izrade čokolade od zrna kakaa.

-Kakao se najprije bere  na plantažama, nakon čega ide u proizvodnju, peče se i tostira. Zatim se drobi kako bi se stvorila kakao masa ili baza od koje se kasnije ide od tamne ka mliječnoj čokoladi. Kada to postignemo, kreće se sa izradom pralina raznim metodama, kaže Radonić.

Da su čokolada i vino put do dobrog raspoloženja moglo se vidjeti jučer u Brtonigli, a Glas Istre se za to dodatno pobrinuo osiguravši vrijedne nagrade svojim čitateljima. Čestitamo svim nagrađenim koji su ovoga puta imali sreće, a ostalima poručujemo da uskoro slijedi nova nagradna igra koja će najsretnijem čitatelju donijeti automobil.

Prva hrvatska čokoladna sommelierka

 

Ovogodišnji je Choco& Wine Fest posjetila i Mihaela Pavlović iz Zagreba, prva hrvatska čokoladna sommelierka, kojoj bi na njezinom poslu degustiranja čokolade mogli pozavidjeti mnogi. Zadatak joj je da prouči i kuša različite vrste čokolada te da ih pokuša na najbolji mogući način sljubiti sa drugim namirnicama. Za pronaći idealan spoj čokolade i vina kaže da je prvo potrebno upoznati sve okuse vina, a nakon toga isprobavati čokolade po istim kriterijima.

- Postoje organoleptičke razine gdje se procjenjuje čokolada, da li je ona crna, mliječna ili pak bijela, s time da bijela zapravo i nije čokolada s obzirom da nema kakaovac, ali je mi tako popularno zovemo. Tu su i arome koje osjećamo, postoje voćne, arome eteričnih ulja, razna punjenja. Sve to treba uzeti u obzir, no na koncu je ipak najbitnija kvaliteta kakaovca, kaže. (Tea GRGIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

 

DOBITNICA I NJENA OBITELJ IZNENAĐENI, ALI SRETNI

Nije valjda opet!

«Nije valjda opet osvojila glavnu nagradu – rekla je kćerka Nataša kada smo  rekli da zovemo iz Glasa Istre i trebamo Vjekoslavu.

Vjekoslava je prva čitateljica koja je u proteklih 19 godina neprestanog nagrađivanja našeg dnevnika  dva puta osvojila glavnu nagradu.

Škodu fabiju preuzela je 2013. godine, a  ovih će dana odabrati namještaj vrijedan 30.000 kuna.

Sretnu dobitnicu uspjeli smo čuti tek u kasnim poslijepodnevnim satima jer je jučerašnji dan iskoristila za radove «u kampanji» u Valbandonu.

- Sigurni ste? Ne mogu vjerovati – uzbuđeno je rekla. « Čak ne znam niti koja je prva nagrada jer o  kuponima brine kćerka i  predaje ih u vašu Oglasnu službu. "Jako se radujem- rekla je kada je saznala o čemu je riječ.  Već duže vrijeme razmišljam o načinu kako zamijeniti stari namještaj, ali me skromna mirovina redovito udalji od te teme.

Hvala Glasu Istre i malenoj  Emi koja je izvukla našu omotnicu, a ovo ću pamtiti zauvijek – zaključila je sretna Puljanka. (M. P. M.)


Podijeli: Facebook Twiter