Sjećanje na KUD Idijote: Dobra svirka i prijateljsko druženje

The Bills
The Bills

Pet pulskih autorskih bendova, jedan zbor, također iz Pule i jedan bend iz Smederevske Palanke okupilo se u subotu navečer u velikoj sali kluba Uljanik na koncertu nazvanom "Sjećanje na KUD Idijote" kroz koji se htjelo odati počast ovom slavnom pulskom bendu i njegovom pokojnom pjevaču Branku Črncu Tusti.

Program je bio zamišljen kao druženje uz koncertne nastupe pa je između svirki, pogotovo u prvom dijelu bilo velikih pauzi između nastupa bendova za vrijeme kojih je DJ Hrky puštao pjesme. Atmosfera se malo podigla tek oko ponoći kada se napunio i podij ispred bine. Bendovi koji su se u subotu navečer okupili dolaze uglavnom s pulske alternativne scene, očekivano najviše je bilo punkera te su predstavili svoj autorski materijal.

Kako je ovo bio koncert sjećanja na KUD Idijote, skoro svaki bend sinoć je otpjevao neku pjesmu ovog legendarnog pulskog benda i upravo je te izvedbe publika najbolje primila. Six Pack su se Idijota tako sjetili kroz "Bepo, vrati se", ovRHa je odabrala "United", Šupci su pokazali kako u njihovoj verziji zvuči "Pjesma o ribaru Marinu, Mari i moru", Kani bastardi su predstavili hardcore punk verziju "Sirotinja uvijek najebe" dok su The Bills osim autorskih skladbi izveli "Kako je propao zapad", "Fuck the system" i "To nije mjesto za nas".

Mješoviti zbor Cantus PoPuli pod vodstvom Tatjane Merkl razbio je malo sinoćnu punk-metal stilsku koncepciju koncerta i to tako da su ostali vjerni upravo punku i metalu, ali na jedan malo drukčiji način, s obzirom da se radi o zboru, a ne bendu. Iako nisu došli u kompletnom sastavu, bilo ih je puno i nekako su se stisnuli na binu te prvo otpjevali Rammsteinovu "Engel" da bi onda i oni odali počast Idijotima kroz kratki medley njihovih pjesama koji su otvorili s "Kada sunce opet zađe". Publika ih je jako dobro primila i vjerojatno ne bi imala ništa protiv da su ostali i izveli barem još jednu pjesmu. (M. RADIĆ, snimio Z. GOTOVAC)


Podijeli: Facebook Twiter