Sedam bendova na večerašnjoj Roštiljarki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Počevši od 21 sat večeras u klubu Uljanik održat će se Roštiljarka Live 2016, središnji koncertni događaj u Puli i Istri vezano uz metal glazbu i sve srodne smjerove koji je došao do 16. godine postojanja. U cjelovečernjem glazbenom koncertnom maratonu Roštiljarka Live 2016 donosi sedam bendova i to porečki Cold Mirror, riječke Nord i Krematorium, ljubljanske Hellcats te pulske snage Dark Omen, Dropthehammer i Brijatori Pizdere.

Rocco SiŠtedi

Dark Omen je mladi pulski death/black metal bend osnovan 2014. godine, a čine ga pjevač i gitarist Viktor Laković, gitarist Loris Peruško, basist Ivan Tadić i bubnjar Timon Dudaković. Kao glazbene uzore navode Emperor, Belphegor, Grave, Morbid Angel i druge.

Ideja za stvaranje benda Dropthehammer nastaje 2013. godine, od bubnjara Lužeta i Alexa, a početkom 2014. godine počinju raditi prve pjesme. Ubrzo, na gitaru dolazi Cigi, a kao vokalist Dino Topčagić. No Cigija zamjenjuje Robi na gitari te bend ostvaruje svoj prvi nastup na pulskom AntiFa festivalu u Rojcu. Umjesto Robija u bendu je sada gitarist Boris Vrban.

Brijatori Pizdere su tročlani kulturno-umjetnički kolektiv kojeg čine Primarijus Vrajža Marija Prenjena, Rocco SiŠtedi i Enrique Sardelas. Ovaj sastav u jedinstvenom nastupu koji će se održati jednom i nikad više u sklopu Roštiljarke u petak, odaje počast kultnim pulskim bendovima Lizatori Pizdere i Brijačina Kojona.

Riječki Nord postoji od kraja 2014. a sastavljen je od šarene ekipe riječkih glazbenika. Utjecaji koji ih inspiriraju su jednako šareni, pa tako kao glazbene uzore koji ih vode u stvaranju glazbe spominju Faith No More i Tool, preko Pink Floyda i Davida Bowieja pa sve do QOTSA i Depeche Modea. Najpoznatiji su po tome što su 2015. u svom tek četvrtom nastupu pomeli konkurenciju na velikom i renomiranom Jelen Demo Festu u Banjaluci.

Krematorium je peteročlani riječki thrash metal bend osnovan 2007. U počecima postojanja objavili su dva demo izdanja "Without Fucking Remorse" i "Evil Is Released". Bend za sobom ima mnoge nastupe u Rijeci, ali i po cijeloj Hrvatskoj. U listopadu 2015. godine objavili su album prvijenac "Body Bags" s osam pjesama koje se tematikom dotiču socijalnih i političkih tema.

Cure iz Ljubljane

Hellcats su poznato ime, četiri cure iz Ljubljane koje praše metal. Bend su osnovale sestre Saša i Sonja Zagorc, koje su ujedno i autorice glazbe i tekstova. Dva puta nastupile su na Metalcamp (Metal days) festivalu u slovenskom Tolminu, Jelen Demo festu u Banja Luci, pulskom Viva La Pola! festivalu, a iza njih su turneje po Njemačkoj, Italiji, Rusiji i drugdje.

Porečki trio Cold Mirror postoji od kasne 2009. Inspiraciju crpi iz različitih okruženja ali ponajviše iz old school heavy/thrash/death zvuka. Postavu čine gitarist Goran Bodetić, bubnjar Leonardo Kristijan i basist Igor Rakić. (Mladen RADIĆ)

Satnica nastupa

Dark Omen - 22.00 - 22.35

Dropthehammer - 22.45 - 23.15

Brijatori pizdere - 23.25 - 23.45

Nord - 23.55 - 00.35

Hellcats - 00.45 - 01.20

Krematorium - 01.30 - 02.05

Cold Mirror - 02.15 - 02.45


Podijeli: Facebook Twiter