Pjesma i koreografija za 25. rođendan Demona


Nakon dugog vremena, napokon se na sjevernoj tribini "Drosine" okupio "pristojan" broj navijača. Jedan od uzroka tome svakako leži u činjenici što je Istra 1961 u susjedskom derbiju ugostila Rijeku, ali glavni razlog ipak je bio 25. rođendan Demona, navijačke skupine koja je osnovana 28. ožujka 1992. godine, upravo prije ogleda "stare" Istre i Rijeke. Shodno s time, odlučeno je da se glavna proslava organizira upravo na utakmici s Rijekom, pred čiji je početak Jasmina Devović Grudić u ime pulskog prvoligaša uručila predstavniku Demona dres s brojem 25, simboličko priznanje za isto toliko godina vjernosti i praćenja pulskih nogometaša kojeg su prethodno potpisali svi igrači.

Demoni, koji su ispunili središnji dio sjeverne tribine, a nije ih nedostajalo niti na bokovima, na priznanju su se odužili na svoj način, pjesmom i bodrenjem koje je krenulo od prvog sudačkog zvižduka. Pjevala se "Krasna zemlja, Istro mila", orilo se sa sjevera "život da ću za tebe", pozivali su se navijači sa zapada i istoka da im se pridruže i pomognu im da nadglasaju pripadnike Armade koji također nisu prestajali s podrškom svojim ljubimcima, a ona "udarna" koreografija sačuvana je za 25. minutu.

Pojavili su se tada u rukama Demona mnogobrojni sjajni zeleni i žuti papiri koji su uokvirili zastavu u sredini na kojoj su se isticale dvije godine - 1992. i 2017. Nisu izostale ni baklje kojih se nekoliko upalilo i tako uveličale cijeli dojam, a što je bilo najvažnije, na kraju nisu završile na terenu. Nedugo zatim razvila se i velika plava zastava na kojoj se ponosno kočoperila koza te još tri u karakterističnim zeleno-žutim bojama, a njihovo vijorenje bilo je propraćeno, a čime nego pjesmom i navijanjem. Što drugo reći nego da su Demoni svoj "srebrni pir" dostojno i dostojanstveno proslavili. (Ivica CEROVAC, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter