Na Trgu kralja Tomislava naziru se stepeništa, igralište…

Radnici i strojevi povukli su se prema nekadašnjoj zelenoj tržnici
Radnici i strojevi povukli su se prema nekadašnjoj zelenoj tržnici

Iako je jučer crno nebo prijetilo da će se pljusak spustiti svaki čas, a kišne kapi već su i prelijetale nošene vjetrom, radnici na gradilištu novog Trga kralja Tomislava na Verudi nalikovalo je mravinjaku. Radnici i strojevi razmiljeli su se tom velikom radnom površinom, kopalo se i gradilo na sve strane. Kako nam kažu okolni stanari i svakodnevni šetači tim dijelom grada, ovako se radi svaki dan, i "petke i svetke", pa im ni malo kiše zasigurno neće smetati.

Iako praćeni ne baš susretljivim radnicima, s veseljem smo ustanovili da se u velikom dijelu ovog trga već nazire konačno uređenje. Pogotovo u dijelu prema Domu sportova "Mate Parlov" gdje su došli do faze završnih radova, počeli su se uređivati i "zeleni bazeni", a sade se i prve sadnice. Pored najduže zgrade u čijem je prizemlju smještena Zajednica tehničke kulture, nazire se i stepenište kao i pripreme za buduće dječje igralište. No, već prema nekadašnjem prostoru zelene tržnice radovi ipak nisu toliko odmakli i za sada se još uvijek radi u zemlji.

Kako saznajemo od voditelj gradilišta iz pulske tvrtke Cesta d.o.o. Milana Zinajića, rok dovršetka je sredinom lipnja i za sada sve ide prema planu, a bude li vrijeme dozvolilo, možda bude i štogod ranije. No, Zinajić je pritom vrlo oprezan i, kaže, nezahvalno je išta prognozirati jer ima još puno detalja, iako se čini da su u dijelu radovi pri kraju.

- Trenutno smo u dijelu blizu Doma sportova odradili sve pripremne radnje i sve je više-manje gotovo. Predstoji nam postavljanje ploče "in situ", odnosno završno sređivanje koje uključuje štokanje, četkanje i premazivanje emulzijom. U dijelu se postavljaju već i rubnjaci, u drugom dijelu uređuje i dječje igralište, postavljaju se stepenice… Započeli smo raditi i u dijelu nekadašnje male zelene tržnice, ali tu smo još u kanalima i radi se u zemlji. Tako će biti iduća dva tjedna, a potom i tamo krećemo na nadzemno uređivanje, pojasnio nam je trenutne radove Zinajić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter