Vozač legao pred "pauk", privela ga policija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Incident koji se dogodio danas nakon što je "pauk" dignuo vozilo s označenog parkirnog mjesta za osobe s invaliditetom u pulskoj Rovinjskoj ulici tijekom kojeg je bila nužna intervencija policije, odmah je uznemirio prolaznike te je fotografija policijskog sputavanja vozača odmah osvanula na novinskim portalima. No, kako saznajemo, cijela priča zapravo i nije bila bezazlena te je policija bila primorana reagirati.

U Pula parkingu saznajemo da su se po dojavi stanara uputili zajedno s prometnim redarom na parkiralište zgrade po vozilo koje je bilo parkirano na mjestu za osobe s invaliditetom. Nakon što su utvrdili da vozilo nema oznaku pristupačnosti koje moraju imati osobe ili pratitelji osoba s invaliditetom istaknuto na vjetrobranskom staklu vozila, "pauk" je dignuo auto. Iako su se okupljeni pobunili da je to mjesto označeno za stanara koji tu više ne živi, u Pula parkingu ističu da to ne umanjuje činjenicu da mjesto posebno označeno za vozila osoba s invaliditetom postoji i da su, uostalom, postupali upravo po dojavi samih stanara.

No, nakon što su vozilo dignuli na "pauk", dotrčao je vozač i nakon bezuspješnog pregovaranja da mu spuste automobil, bacio se pod "pauk". Legao je nasred pješačkog prijelaza. Nije se želio pomaknuti s ceste, nije pomoglo niti nagovaranje prometnog redara. Štoviše, čovjek se zakačio rukama za vozilo Pula parkinga i nije htio odustati. Tada su bili primorani zatražiti pomoć policije koja je čovjeka savladala i odvela ga u postaju da se smiri.

Kada se pribrao došao je u sjedište Pula parkinga po automobil, ali ga nije mogao preuzeti jer je glasilo na kćerku. Kako bilo, direktor Pula parkinga Branislav Bojanić upozorava da se sve dokumentira i da se svi incidenti snimaju.

- Kod bilo kakvih incidentnih situacija ili tek naznaka da bi moglo doći do problema, djelatnici uključuju kameru koja snima u visokoj HD rezoluciji, uz sliku ima i ton, te je snimak vrlo pregledan, a pokazao se i kao koristan dokument. Osim toga, na samom vozilu imamo još pet kamera koje također snimaju sve što se događa tako da neke situacije koje se prepričavaju, u stvarnosti zapravo izgledaju posve drugačije, rekao nam je jučer kratko direktor Bojanić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Video snimku cijelog događaja pogledajte ovdje


Podijeli: Facebook Twiter