Velika navala na otvorenju pulskog Ledenog grada

S otvaranja pulskog klizališta (D. ŠTIFANIĆ)
S otvaranja pulskog klizališta (D. ŠTIFANIĆ)

U nedjelju u 12.20 otvoreno je klizalište na Karolini. Brojna djeca su željela iskoristiti polusatno besplatno klizanje koje im je omogućeno prvog dana, ali zbog velike navale mnogi su dugo čekali u redu ili odustali od besplatnog klizanja i odlučili doći narednih dana kada splasne gužva. Erik Lukšić, direktor Pula sporta, gradskog trgovačkog društva koje će upravljati klizalištem, otkrio nam je da će ulaznicu naplaćivat 10 kuna od devet do 16 sati, odnosno 15 kuna od 16 do 22 sata.

Doček Nove godine u podne

- Klizaljke će se moći iznajmiti po pet kuna, a "medo", za pomoć pri klizanju, također pet kuna. S kupljenom ulaznicom moći će se ući na klizalište svakog punog sata, a nakon 45 minuta klizalište će se isprazniti kako bi se led mogao izravnati. Svakog prijepodneva, dok traje nastava, dolazit će organizirano učenici osnovnih škola i polaznici vrtića s područja grada Pule. Prijepodnevni termin je rezerviran za njih, ali će i ostali Puljani i njihovi gosti moći koristiti klizalište, ali samo ukoliko neki jutarnji termin nije slobodan. Popodne će klizalište biti otvoreno za sve, pojasnio nam je Lukšić.

Najavio je i dva dodatna programa, doček Nove godine 31. prosinca u podne, a turnir u hokeju na ledu posljednjeg dana klizališta, 8. siječnja.

Upitan koliko će Pula sport izdvojiti za tu zabavu odgovorio nam je da su ugovorili s Pulaparkingom najam klizališta za 15 tisuća kuna, a platit će dodatnih 30 tisuća kuna za djelatnike koji će se brinuti za održavanje leda, najam opreme i prodaju karata.

U nedjelju je prije otvorenja klizališta, ispred šatora i pod toplim sunčevim zrakama (termometar je mjerio 15 stupnjeva celzija) održan zabavni program, među kojima su nastupali članovi Plesnog studija Sense & dance. Pogotovo je atraktivan bio nastup Devina Juraja, plesača koji je sudjelovao na nedavnom Supertalentu. Na pulskoj pozornici su se istaknuli i sudionici TV showa The Voice: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Ruža Janjiš (najljepši glas 2016., druge sezone The Voicea) i Nina Kraljić (najljepši glas 2015. te predstavnica Hrvatske na Euroviziji i dobitnica Porina). Nastupile su i Pulske mažoretkinje te DJ Keđo. Okupljene je pozdravio i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Klizalište otvoreno do 8. siječnja

Otvaranje klizališta je započeo program iz manifestacije "Prosinac u Puli", a njime je svečano otvoren "Ledeni grad". Manifestacija "Prosinac u Puli" nastavlja se s više od 160 programa na 38 pulskih lokacija tijekom cijelog prosinca. Informacije vezane uz cjelokupni program mogu se pronaći na internet stranici www.prosinacupuli.hr, a klizalište će biti otvoreno do 8. siječnja.

- Posljednji tjedan zimskih školskih praznika nećemo imati klizalište jer je tada znatan broj Puljana na putu, odnosno na skijalištima, objasnio je direktora Pula sporta. (Paulo GREGOROVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter