Uskrsni doručak na glavnom trgu raspoložio Porečane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalni istarski doručak na Trgu slobode, prije središnje svečane mise u Eufrazijevoj bazilici, protekao je u nedjelju do podneva u dobrom raspoloženju građana i turista koji su oživjeli starogradske ulice, u kontrastu s oblačnim nebom.

Tek je posjetitelje koji su uživali u koncertu akademskog harmonikaškog orkestra Ivana Gorana Kovačića iz Zagreba nešto kasnije očekivana kiša potjerala pod krovove obližnjih zgrada, suncobrane kafića i druge zaklone.

Desetak volontera iz udruge Bio Istra je prije toga besplatno posluživalo 20 kilograma pršuta, 50 kilograma kuhane šunke, 10 kilograma mladog luka, isto toliko kroštuli, 40 kilograma pinci, desetak kilograma sira te dvostruko više kruha i fritula, 50 titula ili jajarica, tisuću ekološkim bojama ukrašenih pisanica te 80 litara domaćeg vina.

Dovršeno je i ukrašavanje divovske pisanice porukama i ukrasima na ekološkim platnenim materijalima, koje u prvom redu potpisuju najmlađi, pod vodstvom Sonje Mandić. To je samo dio četverodnevnog slavlja u povodu Uskrsa, kojeg već sedmu godinu za redom Bio Ista uspješno priređuje pod pokroviteljstvom Turističke zajednice. (K.FLEGAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter