Umag vikend proveo u sportskom duhu

Sajam sporta i slobodnog vremena u Umagu (A. DAGOSTIN)
Sajam sporta i slobodnog vremena u Umagu (A. DAGOSTIN)

Tijekom protekle subote i nedjelje Umag je doista živio u sportskom duhu budući se po peti puta održavao Sajam sporta i slobodnog vremena.

- Baviti se sportom, rekreacijom, aktivnim odmorom ili jednostavno biti dio sportskog načina života je privilegija koja je svima nama dostupna i ovisi samo o našem odabiru, poručio je na otvorenju manifestacije u subotu ujutro na umaškoj Novoj obali umaški gradonačelnik Vili Basanesse dodavši da Grad Umag s ciljem poticanja takvog odabira organizira ovu manifestaciju.

Posjetitelje i sudionike je pozdravio direktor sajma Aleksandar Petković, dok je Alen Paliska direktor treće ultratrail utrka "100 milja Istre" koja se održava u sklopu sajma, kazao da će u trkama u kojima se probijaju fizičke granice izdržljivosti sudjelovati oko 800 natjecatelja iz 36 zemalja svijeta sa svih šest kontinenata.

Na obali je odmah u smjeru Stella Marisa krenuo pohod "Hoditi i zdravi biti" u sklopu nacionalnog programa "Živjeti zdravo". Na nekoliko punktova uz put sudionicima se mjerio krvni tlak i razina šećera u krvi, a na istim mjestima pješaci su se mogli osvježiti vodom i svježim voćem. Zatim istodobno je startao turnir u uličnoj košarci za dječake i djevojčice u organizaciji Košarkaškog kluba Umag, pa turnir u malom rukometu za dječake i djevojčice u organizaciji Rukometnog kluba Umag i ŽRK Umag, dok su morem na jedrilicama plovili polaznici škole jedrenja klase Optimist iz Jedriličarskog kluba Histria.

U velikom šatoru gdje je 20-ak proizvođača sportske opreme i organizatora sportskih manifestacija predstavljalo svoje proizvode ili sportske manifestacije najinventivniji su bile simpatične hostese prve ultratrail utrke Jahorina u Bosni i Hercegovini koji su posjetitelje mamili domaćim sirom i rakijom od dunja. Tu se moglo iskušati u pucanju laserskom puškom u biatlonsku metu što je organizirao Streljački klub Bujština. U podne je predstavljen ljetni košarkaški kamp u Umagu kojeg predvodi poznati košarkaš Aramis Naglić sa suradnicima, a na obali se masovno plesalo zumbu u organizaciji DRS Alphafita.

Istog je dana poslijepodne održan malonogometni turnir u kojem su igrali polaznici NK Mladosti iz Umaga i NK Moele, a članovi Pljočkarskog kluba Lanterna zainteresiranima su demonstrirali pljočkanje. Istog je dana održano 17. Svesportsko prvenstvo dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. U nedjelju je održano natjecanje u sportskom podvodnom ribolovu u organizaciji SPRK Sveti Pelegrin, škola jedrenja u organizaciji JK Umag, biciklistička utrka "Umaška biciklijada" u organizaciji BK Bujština, turnir u mini tenisu te prezentacija i natjecanje u streličarstvu. Već petu godinu za redom Umag kroz sajam sporta promiče sport kroz aktivnosti sportskih udruga i klubova koje posjetiteljima predstavljaju svoje programe i planove te njima nastoje potaknuti mlade, ali i sve druge građane da se učlane i postanu aktivni sportaši ili rekreativci. Organizatori manifestacije bili su Grad Umag, Turistička zajednica Grada Umaga, Zajednica sportova Grada Umaga, SRK Alba iz Labina te SD Trickeri iz Pazina. Napisao i snimio (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA




Podijeli: Facebook Twiter