U Puli otvoren Metro Cash & Carry Centar


Jučer otvoren Metro Cash & Carry centar u pulskoj Industrijskoj zoni, Industrijska 2e, znatno će olakšati poslovanje istarskim poduzetnicima. Naime, novootvoreni Metro centar, jedini u Istri, namijenjen je profesionalnim kupcima - vlasnicima pekara, pizzerija, hotela, restorana, kafića i barova, fast fooda, ali i njihovim zaposlenicima.

Asortiman je u potpunosti prilagođen potrebama takozvanih HoReCa kupaca, koji će moći birati među tri tisuće proizvoda s posebnim naglaskom na ultra fresh odjel, dakle svježe voće, povrće, ribu i meso, zatim opremu za hotele i ugostiteljstvo. Istovremeno, istarskim kupcima osigurana je dostava za 30 tisuća prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, koliko ih Metro nudi u Hrvatskoj.

U pulskom Metrou zaposleno je 25 djelatnika, a njih će u radu voditi Mirela Jovančević - Zekić. Prodajni prostor proteže se na tisuću četvornih metara, a nakon dolaska u Hrvatsku 2001. godine, ovaj je, istarski, osmi centar u našoj zemlji.

Među dobavljačima Metroa nalazi se 20 istarskih dobavljača među kojima su Zigante tartufi, Milena iz Poreča s bakalarom, Klara Marić iz Kanfanara sa smrznutom tjesteninom te Pisinium s tradicionalnim istarskim mesnim proizvodima. Brojna istarska vina, poput onih vinarija Cattunar, Degrassi, Meneghetti i Pilato, nalaze se i na policama Metro centara u zemljama Europske unije.

Metro Cash & Carry Hrvatska, sastavnica je Metro Grupe koja posluje u 29 zemalja svijeta, a upravo ove godine slavi 50. godišnjicu poslovanja.

- Jedna petina svih turističkih objekata u Hrvatskoj nalazi se upravo u Istarskoj županiji i otvaranjem Metroa u Puli, hotelijerima, ugostiteljima i drugim malim i srednjim poduzetnicima koji se bave turizmom želimo približiti pristup uslugama i poslovnim rješenjima METRO-a koji su im potrebni za neovisno i uspješno poslovanje, rekao je prilikom jučerašnjeg službenog otvorenja Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Regionalni direktor Regije Istok, Karel Frans van Helbergen, rekao je da se otvorenjem veleprodajnog centra u Puli, svojim uslugama i iskustvom približavaju dijelu poduzetnika koji su većinom usmjereni na turizam zbog čega su, kako je rekao, prilagodili ponudu upravo njihovim potrebama.

- Živimo u potrošačkom društvu, no novootvoreni Metro, zasigurno nije samo još jedna u nizu brojnih trgovina koje nas okružuju. Osnovna razlika koja Metro čini drukčijim je ta što ova veletrgovina zapravo predstavlja suport, dakle veliku pomoć u radu malim i srednjim poduzetnicima, a posebno sada, na vratima nove turističke sezone. Itekako je dobrodošao u Istru, no ja ću u potpunosti biti zadovoljan kada naši poduzetnici uz pomoć Metroa, uspiju svoje proizvode kvalitetno plasirati i na inozemnim tržištima, rekao je na svečanosti otvorenja, istarski župan Valter Flego.

Simboličnim presijecanjem vrpce, pulski METRO otvorili su voditeljica centra Mirela Jovančević - Zekić, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska Marc Carena uz istarskog župana Valtera Flega. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ. snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter