Šarić: Žalit ću se, ako treba i u Strasbourgu

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Delegati županijske organizacije SDP-a u subotnjoj su, za javnost zatvorenoj tematsko-izvještajnoj konvenciji, izglasali nepovjerenje predsjednici ŽO-a Maji Šarić. Ta je odluka gotovo apsolutne većine uslijedila nakon što delegati nisu prihvatili izvješće o radu županijske organizacije.

Na pitanje novinara zbog čega izvješće nije prihvaćeno, potpredsjednik istarskog i predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić rekao je da se "nije poštivao Statut u niz odredbi, a prvenstveno se to odnosi na neaktivnost i rad samih organizacija". Šarić se, međutim, nije pojavila na konvenciji, nego je u vrijeme njena održavanja, s dijelom članstva organizirala "rekreativno i prijateljsko druženje" na Kamenjaku, na području Javne ustanove kojom upravlja. 

Iako se kao povjerenik koji bi privremeno upravljao istarskim SDP-om spominjao umaški gradonačelnik Vili Bassanese, takva odluka nije donesena. Ferić je najavio da će se u idućih 15 dana izabrati vršitelj dužnosti predsjednika istarskog SDP-a, a potom će se, u roku od dva mjeseca, održati unutarstranački izbori.

Na konvenciji su sudjelovali i član predsjedništva SDP-a Željko Jovanović, Vili Bassanese, saborski zastupnici Peđa Grbin i Tanja Vrbat te Ada Damjanac.

Iako je bjelodano da u istarskom SDP-u postoje dvije frakcije, ona sklona IDS-u, koju predvodi Šarić, te druga, naklonjena stranačkoj središnjici, Ferić na pitanje je li riječ o čišćenju frakcije  koja koketira s vodećom strankom u Istri odgovara:"Ne vidim, kao ni moje kolege, da postoje ikakve frakcije u istarskom SDP-u, nego svi želimo, rekao bih, bolji, jači i uspješniji SDP u Istarskoj županiji, što ćemo, vjerujemo, dokazati na skorašnjim parlamentarnim, a potom i na lokalnim izborima".

Komentirajući činjenicu da se Šarić nije pojavila na konvenciji, Ferić veli da je njena statutarna obveza bila doći i podnijeti izvješće o radu. "Međutim, nje ovdje nema, pa ne bih to ni komentirao, dodao je. Poznato je da Maju Šarić podržava i Zlatko Komadina, koji se nije pojavio ni u Puli ni na Kamenjaku.

Šarić na Kamenjaku je roštiljala s dijelom članstva

Dok su joj na konvenciji izglasavali nepovjerenje, predsjednica istarskog SDP-a na Kamenjaku je roštiljala s dijelom članstva, a pridružili su im se i članovi iz Primorsko-goranske županije, predsjednik Skupštine Erik Fabijanić i članovi Foruma mladih. Zlatko Komadina, međutim, nije došao, jer je boravio u Splitu.

Odgovarajući na pitanje zbog čega nije prisustvovala konvenciji, Šarić je kazala da smatra da konvencija nije sazvana u skladu sa Statutom, no, dodaje, "o tome će se još razgovarati". Komentirajući pak izglasavanje nepovjerenja, izjavila je da su je "davno učili da nije bitno što je rečeno, nego tko to kaže". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE
 


Podijeli: Facebook Twiter