Pulski gradonačelnik obišao gradilište na Tivoliju


Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Gioradnom Škuflićem i pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem, obišao je gradilište na Tivoliju gdje je u tijeku finalizacija projekta izgradnje nove prometnice prema Sportskom centru Tivoli.

Na novoj prometnici, dugoj 310 metara, a do sad je postavljena kompletna javna rasvjeta, oborinska odvodnja, odbojna ograda i rubnjaci uz cestu, a vrijednost investicije, koju izvode djelatnici Cesta Pula, iznosi gotovo dva milijuna kuna, što je dijelom plaćeno iz komunalnog doprinosa Sportskog centra.

Stari prilaz bit će samo za pješake

- Radovi su počeli u listopadu prošle godine i vrijeme je poslužilo izvođače pa će sve biti okončano prema planiranoj dinamici. Novom prometnicom osigurat će se kvalitetnije prometovanje na Tivoliju, dok će se na starom prilazu urediti fekalna odvodnja i zamijeniti asfalt, ali i prilaz zatvoriti za prometovanje vozilima, odnosno bit će to pješački koridor, rekao je u uvodu pročelnik Giordano Škuflić.

Vjerojatno nema posjetitelja Sportskom centru Tivoli i popularnom ugostiteljskom objektu koji nije osjetio sve poteškoće dosadašnjeg ulaza/izlaza u/iz Tivoli. Širina jedva jednog vozila, nepregledno križanje, godinama su stvarali probleme vozačima, pa nema sumnje da će nova prometnica unijeti sigurnost u prometu.

- Svi dobro znamo kako je bilo nezgodno vozilom ući prema Tivoliju, ali i izaći i uključiti se u promet na Partizanski put. Srećom vrijeme je poslužilo i ovaj veliki problem stanovnika Velog Vrha, ali i posjetitelja Sportskog centra Tivoli, sada će biti riješen. Povećat će se značajno sigurnost i protočnost, a kako Sportski centar Tivoli u planu ima širenje drago mi je da smo ovime pokazali dobar primjer da privatne inicijative imaju podršku Grada, rekao je gradonačelnik.

Miletić je istaknuo da je nova prometnica dugoročno rješenje, jedno od mnogih iz ovogodišnjeg Programa gradnje u proračunu, među kojima se najviše ističe najveći projekt, nastavak širenja obilaznice od nekadašnjeg skretanja za Valmade do križanja s Medulinskom cestom i pretvaranja dosadašnjeg dijela obilaznice u četverotračnu prometnicu. Prema najnovijim saznanjima, širenje obilaznice trebalo bi početi uskoro, odnosno, čim investitor u novi trgovački centar Max Stroja započne s realizacijom svog projekta i uplati komunalni doprinos, a, prema neslužbenim informacijama bliskim investitoru Trgovačkog centra Max Stoja d.o.o. spominje se početak radova u bivšem kamenolomu u travnju. (G. ROJNIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter