Plakete najuspješnijim istarskim obrtnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dodjelom plaketa za uspješnu sajamsku prezentaciju i oblikovanje proizvoda te uručenje nagrada najboljim proizvodima sajma zaključen je 17. Obrtnički sajam Istre koji se protekla četiri dana održavao na Karolini. Nagrađenim su obrtnicima plakete dodijelili Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komora Istarske županije, županijski pročelnik Alen Damijanić i član odbora za sajmove Obrtničke komore Robert Buzdakin.

Praline istarskih okusa

Komisija za dodjelu nagrada odlučila je plakete za uspješnu sajamsku prezentaciju dodijeliti Nano grupi d. o. o. iz Jurdani, zatim Puljaninu Viliju Radoniću iz obrta "VR Choco Art ", te porečkom "Concettinu". Kako nam je naveo Radonić, ovo mu je prvi nastup na obrtničkom sajmu stoga ga je nagrada ugodno iznenadila.

- Na sajmu sam odlučio pokazati kakve sve praline ručno izrađujem, od onih punjenih klasičnim guštima poput cimeta ili limuna, preko "istarskih okusa" pa sve do onih ekstravagantnijih punjenja od vrganja, maslina ili smreke, naveo nam je Radović uz riječi da je sajam iskoristio za promociji novih proizvoda, figura od čokolade i torta od tri vrste čokolada.

Plaketu za oblikovanje proizvoda dobio je obrt MARPES d.o.o. iz Našica i to za vrtne garniture i pribor od masivnog drva. Vlasnik Goran Margetić kazao nam je da tvrtka u Našima djeluje već osam godina, te se bavi proizvodnjom vrtnog namještaja, stolova, klupa, ljuljačka i to isključivo od tvrdog slavonskog hrasta, a radi na rustikalni način, pa ne čudi da ta tvrtka, s 15 zaposlenih, čak 98 posto svega proizvedenog izvozi.

- Svake godine težimo povećanju proizvodnje ali i kvalitete proizvoda, naveo nam je Magetić uz riječi da je jako zadovoljan sajmom na kojemu je njegov štand bio jedan od najposjećenijih, a gotovo sve što je prezentirao je i prodao.

Plaketu za najbolji proizvod dobila je i jedna istarska gastro-delicija, suhomesnati proizvodi Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) iz Pazina. Kako su nam pojasnile prodavačice na štandu su nudile salame od boškarine, tovara, istarske domaće i divlje svinje te jelena.

- Svi su proizvodi bez konzervansa, bez aditiva, potpuno prirodni, s namirnicama isključivo iz Istre, navela nam je Katarina Hekić dodajući da se salame rade u suradnji s čak 130 istarskih poljoprivrednika.

Stolarski proizvodi od masivnog drva

Plaketu za najbolji proizvod i to stolarske proizvode od masivnog drva dobila je i stolarija "Vlado" iz Bala. Kako nam je pojasnio Zoran Baričević, voditelj proizvodnje, riječ je o pravoj maloj obiteljskoj tvrtki koja u Balama uspješno posluje od 2000-te godine.

- Osim izrade stolarije, od vrata, preko namještaja po mjeri do prozora, škura i grilja, bavimo se i uređenjem interijera te opremamo životni ili poslovni prostor u skladu sa željama klijenata. Svakom klijentu pristupamo individualno, s puno pažnje i to je, uz kvalitetu proizvoda, naša najveća prednost na tržištu, naveo nam je Barićević dodajući da imaju deset zaposlenih, te da im je ovo već peti nastup na sajmu kojeg vide kao mjesto promocije ali i sklapanja novih poslova.

Jednu od tri plaketa za najbolji proizvod dobila je i "Hidraulika Cvitić", vlasnika Vlade Cvitića iz Rovinjskog sela, koja se bavi metalnim proizvodima i hidraulikom. Tako, doznajemo, rade hidraulične cilindre, pumpe, filtere, cjevne spojeve, ventile ali se bave i ugradnjom servo-volana na radne strojeve, proizvode uređaje za podizanje mreža iz more ili pak hidraulične platforme i preše. Cvitić nam je naveo da posluju već gotovo 30. godina i imaju deset stalno zaposlenih. Unatoč tome što ih većina kupaca već dobro zna, sajam vidi kako mjesto za upoznavanje novih i susret te druženje sa stalnim klijentima i suradnicima. (Borka PETROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter