Ovi su izbori referendum o našim vrijednostima

Flego predaje kandidaturu (M. MIJOŠEK)
Flego predaje kandidaturu (M. MIJOŠEK)

- Prvi je korak učinjen, poručio je predavši kandidacijske liste aktualni istarski župan i kandidat IDS-a za župana Valter Flego danas poslijepodne ispred županijske zgrade u Pazinu u kojoj je sjedište Županijskog izbornog povjerenstva.

- Ova lista je odraz naše Istre, u smislu ravnopravnosti spolova, na listama imamo ujednačen broj žena i muškaraca, a i zastupljen je svaki dio Istre, od Savudrije do Premanture, i od Labina do Poreča, kazao je Flego praćen s predstavnicima koalicijskim partnera koji nisu davali izjave: Zvonko Liović (HNS), Zdenko Pliško (ISU), Sandro Jurman (HSLS), Josip Anton Rupnik i Gordana Ferenčić (Zeleni). Premda je dovoljno bilo 2.500 potpisa potpore sa suradnicima je proteklih dana sakupio potpise nešto više od 13 tisuća građana Istre kojima se zahvalio. Ako je to neki pokazatelj na izborima prije četiri godine sakupio je sličan, ali ipak nešto viši broj potpisa (14.571 potpis). "Jako me veseli da dobivamo sve veću podršku našem istarskom putu, kad kažem istarskom putu onda mislim na put razvoja, put projekata, ali i put baštinjenja naših temeljnih vrijednosti ", nastavio je Flego dodavši da županijska koalicija IDS-HNS-ISU-HSLS-ZELENI ima širu političku podršku ostalih stranaka nego prije četiri godine (prije četiri godine koalicija IDS-HNS-ZELENI dobila je 43,93 posto), ali da se ne smije zanemariti ni podrška partnera iz Zajednice Talijana, predstavnika srpske, bošnjačke i albanske manjine, predstavnika umirovljeničkih udruga, i "svih drugih koji podržavaju put rasta i razvoja".

- S obzirom na stanje u zemlji mislim da su upravo ovi izbori referendum o našim vrijednostima. Jasno je da trebamo ostati ponosni na naše vrijednosti, ali i omogućiti daljnji rast i razvoj Istre. S ovako kvalitetnim ljudima na listi siguran sam da ćemo to uz pomoć svih građanka i građana koje pozivam 21. svibnja da izađu na izbore i zadržati, rekao je Flego. Na novinarsko pitanje kakve izborne rezultate očekuje Flego je kazao da je u Istri danas tri tisuće zaposlenih više nego prije četiri godine, da su uspješno realizirani brojni projekti, te da je on stoga apsolutni optimista i očekuje više županijskih vijećnika, nego u prethodnom mandatu. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter