OŠ Stoja ima novu knjižnicu, likovnu radionicu i WC


Prigodnim svečanostima i priredbama danas je u svim pulskim osnovnim školama obilježen početak školske godine. Glavne zvijezde zasigurno su bili prvašići, njih ukupno 639, koji su zakoračili u svijet obrazovanja. Dobrodošlicu su im poželjeli ravnatelji, učitelji i učenici viših razreda da bi prvi susret sa školskim klupama prošao što bezbolnije. Tako je bilo i u OŠ Stoja u koju je upisano 56 prvašića.

- Početak školskog obrazovanja, upis u prvi razred osnovne škole veliki je događaj. Želimo vam uspjeh i trudit ćemo se olakšati vam prva dane škole, poručila im je ravnateljica škole Zdenka Perović napominjući da je škola osim mjesta za učenje i obrazovanje, mjesto za igru i sklapanje novih prijateljstava.

Za prvašiće je organizirana i prigodna svečanost koju su za njih priredili učenici viših razreda škole pa se tako plesalo, pjevalo, recitiralo, a sve da bi im se pokušala umanjiti trema koju su osjećali. Uslijedila je prozivka i smještanje u razredna odjeljenja nakon čega su, već podijeljeni u a, b, i c razred sa svojim učiteljicama otišli u školu te prvi put zasjeli u školske klupe.

Svečanosti su se pridružili i predstavnici Grada Pule, dogradonačelnica Elena Puh Belci, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić te pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić koji su i obišli novouređene prostorije škole na čiju je adaptaciju potrošeno pola milijuna kuna.

Ravnateljica se tom prigodom zahvalila Gradu na pomoći te prezentirala nove prostorije - knjižnicu, likovnu radionicu i sanitarni čvor, kazavši da će zasigurno pridonijeti još boljem obrazovanju i ugodnijem boravku u školi.

Prvenstveno se to odnosi na novu školsku knjižnicu za koju se kaže da je srce jedne škole, dok je Puh Belci istaknula da će Grad i nadalje ulagati u školstvo i djecu. Ove je godine, naime, Grad dosad uložio oko milijun kuna u pulske osnovne škole. Osim pola milijuna u OŠ Stoja, 330.000 kuna uloženo je u OŠ Tone Peruška, 100.000 kuna u OŠ Centar te još toliko u OŠ Kaštanjer. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter