Na novoj bolnici već je napravljeno 30% radova

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

U pratnji sanacijske upraviteljice pulske bolnice Irene Hrstić istarskog župana Valtera Flege i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, gradilište nove pulske bolnice u petak je obišao pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić. U obilazak su se uputili netom nakon održane sjednice Povjerenstva za nadzor gradnje bolnice.

O tijeku radova izvijestila je sanacijska upraviteljica Hrstić kazavši da su u ovom trenutku stigli na nekih 30 posto izgrađenosti nove bolnice. Naglasila je da generalno radovi napreduju dobro jer sve eventualne probleme rješavaju u suradnji s resornim Ministarstvom, Županijom i Gradom Pula.

- Nadam se da je i ovaj tijek radova dovoljan dokaz da će sve ono što smo rekli i započeli, biti i realizirano. Većih problema u ovom trenutku nema, jer sve uspijevamo riješiti. Prema sadašnjim rokovima, nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do siječnja 2018. godine budući da je planirani rok bio 36 mjeseci od početka radova. Kako sada stvari stoje, vjerujemo da ćemo taj cilj i doseći, kazala je Hrstić. Također, dodala je da bi na jesen trebalo biti u funkciji i novo parkiralište u sklopu bolnice kao i obližnja Santorijeva ulica u čiju se sanaciju uključio i Grad Pula.

Tijek radova ali poslovanje pulske bolnice komentirao je i pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić, rekavši da pulska bolnica dobro posluje i dobro radi.

-Pulska bolnica značajno skraćuje liste čekanja, uvodi reformske mjere te restrukturira procese upravljanja.

Zadovoljni smo pulskom bolnicom koja je u laganom plusu, ima dobar trend i sve što se tiče Pule je u redu. Što se tiče same gradnje, jako smo zadovoljni kako se odvijaju radovi. Rokovi se poštuju, a nova pulska bolnica je trenutno najveće gradilište u hrvatskom zdravstvu. Nadam se da će se uskoro otvoriti još jedno gradilište u Primorsko-goranskoj županiji, točnije na Sušaku za KBC Rijeka, rekao je pomoćnik ministra zdravlja.

Istarski župan je pohvalio izvođače radova ali i sve one koji su uključeni u radove na izgradnji nove bolnice jer kako je rekao, radovi se odvijaju prema planu. Također, zahvalio se i resornom ministarstvu koje prati i pomaže pri otklanjanju eventualnih problema koji se pojavljuju u samom procesu gradnje. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter