Gotovo 1.500 mladih sportaša u Areni

Baloni na otvorenju u Areni (M. ANGELINI)
Baloni na otvorenju u Areni (M. ANGELINI)

Gotovo 1.500 mladih sportaša iz 26 momčadi i ekipa iz pet europskih zemalja - Njemačke, Slovenije, Italije, Belgije i Hrvatske, prodefiliralo je danas Arenom na svečanom otvorenju 17. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Istra Cup u organizaciji agencije KOMM-MIT.

Veliki je to doprinos turističkoj predsezoni za Arenaturistove kapacitete u Medulinu i Puli, gdje će se turnir održavati do nedjelje, kada su na programu završne utakmice na stadionu SRC Uljanik-Veruda.

Dječake i djevojčice (selekcija U-9, U-11, U-13, U-15, U-17 i U-19), u najljepšoj sportskoj areni na svijetu danas je u turnir uveo direktor KOMM-MIT-a Marcus Aegiptan. Turniru su podršku, osim Arenaturista, dali i Grad Pula i njegova Turistička zajednica pa su sportaše prigodnim riječima pozdravili pročelnica društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

Turnir se održava pod sloganom "Svi zajedno" pa ne čudi da je nakon belgijske, slovenske, hrvatske, talijanske i njemačke himne intonirana i himna Europske unije. Nakon svečanog puštanja balona uz navijački val, zajedničku "Olu", mladi su prisustvovali atraktivnim borbama pulskih gladijatora kroz program "Spectacula Antiqua".

Osim nastupanja na turniru svi sudionici imali su prigodu upoznati se sa znamenitostima u pulskoj starogradskoj jezgri, ići će na izlet brodom, a okušat će se i na karting stazi u Green Gardenu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter