Giardini zatvoreni za sav promet

Prometni redari preusmjeravaju promet (N. LAZAREVIĆ)
Prometni redari preusmjeravaju promet (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je jučer zbog loših vremenskih uvjeta odgođeno asfaltiranje Giardina, asfaltiranje je počelo danas ujutro u vrijeme prometne špice, odnosno odlaska građana na posao. Kako za danas nisu bili najavljeni radovi javnost je bila neupoznata s jutarnjom privremenom zabranom prometovanja središtem grada što je izazvalo pravi prometni kaos.

Radovi za vrijeme jutarnje špice

Radovi su počeli oko 8 sati kada je potpuno zatvorena prometnica na Giardinima i većina okolnih cesta, no za razliku od prve varijante kada su vozači bili obaviješteni o zatvaranju prometnice, današnji početak radova mnoge je ipak iznenadio. Bilo je jasno da je vrijeme pogodno, no konkretne obavijesti da će radovi početi danas, nije bilo, stoga je bilo potrebno neko vrijeme da se situacija u prometu stabilizira. Asfaltiranje je počelo na "ho-ruk", komentirali su mnogi vozači, jer činilo se da ni djelatnici na asfaltiranju nisu bili potpuno sigurni hoće li početi s radovima ili ne. Rampe oko Giardina "spuštene" su oko 8 sati i otad je u centru grada zavladao potpuni kaos.

- Organizacija je loša, moglo se drukčije regulirati i vjerujem da ne bi ni bilo toliko strašno, rekao nam je jedan od vozača u nepreglednoj koloni u obje prometne trake Dobriline ulice, kazavši da je rampe trebalo postaviti puno prije dolaska na Giardine, odnosno već kod Robne kuće.

Od tržnice do Doma branitelja 40 minuta

Veli da je Dalmatinova ulica (uz tržnicu) trebala biti zatvorena jer su svi vozači, koji su dolazili iz smjera Mutilske ulice i Trga Republike, iz Zagrebačke i ostalih dijelova grada, ulazili u Dalmatinovu i Smareglinu ulicu koja je ionako bila preopterećena dolaskom automobila iz Dobriline. Svi putovi koji inače vode na Giardine, danas su naglo prekinuti, a nitko se nije pobrinuo da malo pametnije regulira promet okolnim cestama jer su se bespotrebno stvarale gužve, posebno oko Doma hrvatskih branitelja i na Trgu republike. Samo da su zabranili pristup već na početku Dalmatinove, vozači ne bi upadali u gužve i čekali 40 minuta da stignu do Doma hrvatskih branitelja već bi odmah koristili okolne putove, kazali su jučer mnogi vozači.

- Da je bolje organizirano, vozači uopće ne bi pokušavali doći do tržnice ili kazališta, zaključili su.

Bilo kako bilo, asfaltiranje je ipak dobra stvar za sve vozače jer neće biti rupa i "stepenica", a ukoliko se i prihvati prijedlog ponovnog vraćanja dvosmjernog prometa na rivi, svi će lakše disati i voziti se na uređenijim prometnicama. ((N. SOFTIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter