Arena ušla u hokejsku povijest, navijači oduševljeni


Bila je to definitivno najduža noć u Areni. Trebao je biti spektakl, na kraju je i bio, ali sve je rastopljeni led doveo u pitanje, s neizvjesnim ishodom. Na kraju se tisućama gledatelja i organizatorima osmjehnula sreća: led je ipak izdržao i utakmica je umjesto u 21 krenula s nešto više od sat i pol zakašnjenja.

Arena Ice Fever Pula MMXII garantirala je povijesno dostignuće igranja hokeja na ledu u rujnu, na klizalištu koje je udaljeno sto metara od mora, u drevnom rimskom amfiteatru, međutim, sve se svelo na veliku neizvjesnost i napeto iščekivanje. I to ne zbog kiše ili snažne bure koja je jučer dobro propuhala Pulu, već zbog upornog topljenja ledene plohe, koja se velikim naporima organizatora intenzivno pokušavala osposobiti za utakmicu Medveščaka i ljubljanske Olimpije.

Krenulo je sjajnom atmosferom na Karolini, koja se prelila u Arenu oko 20.30 sati kada su gledatelji već zauzeli svoja mjesta. Međutim, bilo je odmah jasno da nešto ne štima, a ubrzo je potvrda takvih slutnji stigla i od službenog spikera koji je najavio prvu odgodu. Početak utakmice je pomaknut za sat vremena. Svega par minuta kasnije stigla je još gora vijest, da se sve pomiče na 23 sata, te da je upitno odigravanje utakmice.

Međutim, to kod hokejaških gledatelja nije izazvalo nervozu, zabavljali su se kako su znali, a organizator ih je počastio sa šest tisuća besplatnih piva.

Što su se približavala 22 sata informacije su bile sve optimističnije, a kada su suci u 22.10 izašli na led atmosfera se počela usijavati. Prema rasporedu za njima su slijedili Medvjedi, publika se podigla na noge iščekujući što će predstavnici klubova i delegat EBEL lige odlučiti. Trebalo se strpjeti do 22.45 sati, ali sjajno navijanje, atmosfera i dekor Arene gurali su manifestaciju prema odigravanju.

Već samo zagrijavanje igrača Medveščaka i Olimpije izazvalo je pravu erupciju oduševljenja, upravo ono zbog čega je pulska ledena groznica i organizirana.

Nesvakidašnja slika Arene s gladijatorima modernog doba, nakon čekanja izazvala je još veće «ludilo» u Areni, toliko pozitivne atmosfere na jednom mjestu unatoč velikom čekanju još nije zabilježena. Pulski amfiteatar ispisao je povijest hokeja na ledu i pomaknuo granice sportskog showa. Od sinoć će ostati vječno upisan kao prvo, i najneobičnije mjesto na kojem se igrao hokej na ledu. Na mjesto nekadašnjih gladijatora stigli su novi, još popularniji kojima je publika ovacijama pokazala palac gore. (Goran ROJNIĆ)

Odlična navijačka atmosfera

Ni poraz Medveščaka niti kašnjenje utakmice nisu mogli pokvariti odličnu navijačku atmosferu brojnih posjetitelja dvoboja zagrebačkih Medvjeda protiv ljubljanske Telemach Olimpije. Hokejaši su nakon utakmice iz Arene izašli poput pravih rimskih gladijatora, okruženi čuvarima i ogradom, a popratio ih je pljesak brojnih navijača u dresovima i opasanih šalovima svojih favorita. Ljubitelja hokeja bilo je iz svih krajeva Hrvatske i Europe, a pred objektivom fotoreportera brojni su ispred Arene htjeli pozirati u navijačkim majicama Medveščaka.

- Bila je ovo odlična utakmica. Pratim hokejašku EBEL ligu i često odlazim na utakmice. Večerašnji hokej u Areni bilo je jako lijep događaj, a navijao samo za Medveščak, rekao je austrijanac nadimka Grofi koji je Pulu posjetio sa svojim prijateljima.

Iz Poreča su na hokejaški spektakl u pulsku Arenu došli Mirela Novak i Ivan Opačak, koji su bili oduševljeni atmosferom i utakmicom, bez obzira na poraz zagrebačkih Medvjeda.

- Od danas sam fan hokeja i Medveščaka i sigurno odlazimo na uzvrat u Zagreb, kaže Mirela.

- Doživljaj je fenomenalan! Svaka čast organizatorima. Medvjedi su se borili kao gladijatori. Ovakvo nešto bi trebalo organizirati svake godine, dodao je Ivan.

- Prvi put sam u Hrvatskoj i odlično se provodim. Hokej u Areni za mene je pravi pogodak jer volim kulturu. Promatrao sam Arenu i zamišljao što se sve dešavalo u njoj prije dvije tisuće godina, prelijepo je unutra. A ako si igrač, mislim da je tek to pravi doživljaj, kad vidiš svu tu publiku u Areni, kaže Mario Blattl iz austrijskog Kitzbühela.

Medvjede je s Malog Lošinja u veselom društvu prijatelja došao pogledati i Predrag Piljek. Također bio oduševljen napetom utakmicom i odličnom atmosferom.

- Utakmica je bila odlična, sve je bilo super, osim rezultata. Povremeno pratim hokej, a nakon Arene i dalje planiram posjećivati utakmice. Večerašnji spektakl bio je fantastičan, rekao je.

- Odlična utakmica, dobro smo igrali. Momčadi su bile podjednako kvalitetne, ali mi nismo bili uigrani. Atmosfera je bila za pamćenje. Sve je bilo zadovoljavajuće, za ponoviti, u žurbi je rekao Porečan Damir Balja.

- Navijačica sam Medveščaka i kad mogu odem na utakmice. Ambijent utakmice bio je ludilo. Bila je to prava igra, spektakl. Ovakav revijalni show je odličan, no ipak je utakmice najbolje gledati u Ledenoj dvorani u Zagrebu. Navijači se puno drugačije ponašaju, a atmosfera je ipak više sportska. Večerašnja utakmica bila je show, prava zabava, kaže Sanja Opačak koja je Medvjede došla gledati iz Zagreba.

Nakon utakmice, navijači su se nastavili zabavljati u zabavnom parku Circus Maximus na Karolini, gdje ih je dočekala muzika, hrana i piće. Fanovi Medveščaka mogli su kupiti razne navijačke rekvizite poput majica ili šalova. (A. ŠIMIĆ, snimili Milivoj MIJOŠEK, Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter