U Puli otvoren laserski "paintball" - Lasertag


Obilje zabave, akcije, gamerskih taktika, strategije, timske igre i naravno dašak zdravog sportskog natjecanja objedinjeno je u velikom svjetskog hitu pod nazivom Lasertag. Riječ je o svojevrsnoj inačici paintballa s tom razlikom da se ne gađa kuglicama u boji, već zrakama, pa je stoga bezbolno, a igra je vremenski ograničena i u njoj igrači ne ispadaju, već bivaju na desetak sekundi onesposobljeni i potom mogu ponovno sudjelovati u igri.

Ukratko, tako zvuči zabavna igra lasertag koja je odsad dostupna i u Puli, u neposrednoj blizini Arene. Cjelokupnu koncepciju i organizaciju u Puli potpisuju tri bratića s različitim adresama - Alen Mešić iz Zagreba, Pero Čičak iz Pule i Josip Bajcer iz Beča, objedinjenih u firmi Alpha Strike Lasertag. - Igra postoji u svijetu već gotovo 25 godina, a ideju da bi nešto slično mogli organizirati i u Puli donio je upravo Bajcer koji ju je igrao u Beču.

Iako nitko od nas nije imao dosad nikakvih poslovnih iskustava, otvarao firme ili vodio slične poslove, razmišljali smo kako bi to bilo super otvoriti kod nas i ponuditi domaćem stanovništvu, ali i strancima tijekom ljeta. Ideja se oblikovala tijekom dvije godine, a ozbiljno smo na realizaciju prionuli u siječnju ove godine.

Nakon što smo sredili dokumentaciju, prostor smo počeli uređivati početkom svibnja, a otvorili ga službeno 10. lipnja, priča nam Mešić. Dodaje da u Zagrebu jedna takva igraonica postoji, ali na otvorenom te da se tek sada otvorila i jedna u zatvorenom prostoru, no, ova pulska je bila prva u Hrvatskoj u zatvorenom prostoru. Odabrano je 280 četvorna metra na dvije etaže u zgradi u Amfiteatarskoj ulici, u neposrednoj blizini Arene, što cijeloj priči daje dodatnu draž.

Naime, osim uredskih i sanitarnih prostorija, veliki dio prostora od čak 200 kvadrata uređen je kao poligon za igru. MN Poligon za Lasertag nalazi se u podrumskom dijelu te je cijele godine ugodne temperature, toliko da sada usred ljetne sezone, pa čak i u žaru igre, klima uređaj gotovo da ga i ne treba hladiti. Igra se u polumraku, s dvije vrste rasvjete: dnevnom i infracrvenom, te dinamičnom glazbom u pozadini. Igrači imaju prsluke na sebi i laserske puške u rukama, prikopčaju se, skinu cipele (igra se po tepihu u čarapama ili bosi) i igra može početi.(S.ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter