Glas Istre
Subota
29.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
29.04

22. Croatia Bike Week

U organizaciji pulskog moto kluba Twin Horn MC zadnjeg tjedna u kolovozu te prvih dana rujna održan je Croatia Bike Week, jedan od najvećih moto susreta na ovim prostorima. Tu titulu opravdao je i ove godine, jer je ovogodišnje, 22. izdanje Croatia Bike Weeka pohodilo više od 20 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

Više od dva desetljeća održavanja i kvalitetne organizacije pronijela su dobar glas diljem svijeta, pa su tako u Pulu pristigli bikeri iz cijele Hrvatske, ali i SAD-a, Njemačke, Škotske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Katara… Osim dobre organizacije, primamljiva je i jedinstvena lokacija na Monumentima, koja je vrlo blizu centru grada, a istovremeno nudi komoditet kampiranja kao i plaže za posjetitelje. Svakog dana u večernjim satima održavali su se koncerti raznih rock sastava, a ovogodišnji headlineri, grupa Opća opasnost, privukli su tisuće obožavatelja ispred pozornice koji su zdušno u glas pjevali s njima. Bilo je to veliko finale programski bogatog tjedna, gdje su koncertno nastupili CherryBombz, Muha & Veco, Cool Shakes, The Night Express, Second Hand Band, Sister Soul & Blaxperts, Vedran Božić & Rock Masters i za kraj grupa Kula s "Led Zeppelin Tribute" programom.

Tako da se za svakog našlo ponešto, a posebne pohvale zaslužuje CBW Gitarijada, na koju se prijavilo 18 bendova, a nastupili su pulski Eho, riječki Nord i Syllicons te karlovački EoT i Opaki jahači vatrenih rifova iz pakla, a u konačnici je pobijedio sastav EoT.

Bilo je tu i ića i pića, štandova s raznim motorističkim potrepštinama - od odjeće i obuće do dijelova za motore, pa mehanički konj… a ovogodišnji custom show, gdje su nagrađeni najbolji, privukao je brojne vlasnike unikatnih prerađenih motora, od kojih su neki prava umjetnička remek-djela.

Brojne ljubitelje adrenalina i nešto drukčije vožnje privukao je u petak i subotu stunt show Dejana Špoljara, koji je predstavio razne vratolomije i akrobacije poput vožnje na prednjem ili pak zadnjem kotaču, a kao da ti trikovi nisu bili dovoljno zahtjevni, u pojedinim točkama su mu se pridružile i dvije asistentice u još luđim akrobacijama koje su posjetitelje ostavile bez daha.

I u kampu je bilo vrlo živo - oko šatora su se tako okupljale grupice koje su pjevale uz akustičnu gitaru, drugdje su se pak popravljali i dotjerivali motori, a neki su se pak dobro opremili pa si kuhali obroke. Sve to i čini ovu manifestaciju jedinstvenom - jer tu dolaze prvenstveno ljubitelji motora, prijatelji koji i bez posebnog dogovora znaju da će se sresti na moto susretu - tako da svi skupa čine jednu veliku obitelj koja voli putovanja, motore, druženje i rock'n'roll. (Snimili Tea TIDIĆ i Alen KALEBIĆ)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik