Žena, majka, kraljica raspametila pulsku publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred prepunim šatorom na Karolini, najvećoj pivnici na otvorenom koja je otvorena u sklopu Good Mood Festivala, Jelena Rozga održala je koncert u petak navečer. Već s prvim pojavljivanjem članova benda na pozornici publikom se prolomio vrisak, da bi već s prvim taktovima „Bižuterije“ i nezaobilaznog stiha „žena, majka, kraljica“, bilo jasno da je Rozga u velikom stilu uvela pulsku publiku u svoj koncert.

Mala rastom, tijela poput Barbie, u crnoj uskoj haljinici, zasigurno je bila melem za mnoge muške oči. No, njena nevjerojatna energija koja se krila u tom malom tijelu oduševila je i ženski dio publike. Poželjela je Rozga svima „Srićan Božić, zdravlja i ljubavi“, a potom s uzvikom „poludi Pulo“ uvela ih u „Dobitnu kombinaciju“. Uslijedili su hitovi, novi i stari, koje je publika zdušno pratila. „Nirvana“, „Daj šta daš“, „Razmažena“.

„Prije 15-ak dana izašao je moj novi hit...“, krenula je pjevačica s još jednim uvodom u svoju pjesmu, a publika je već vriskom pozdravila poznati im „Tsunami“ kojeg je Rozga službeno predstavila početkom prosinca. „Cure, ovo je naša pjesma“, poručila im je. I tu ju je, bez iznimke, publika pratila s već naučenim tekstom te rukama odobravala još jedan hit ove pjevačice.

A valja reći da u prepunom šatoru, među nekoliko stotina njenih obožavatelja, nije bilo dobne granice, od 6 do 66 godina, bez razlika, svi s jednim ciljem, doći i vidjeti omiljenupjevačicu, pjevati i uživati nekoliko sati u „stasu i glasu“. I nisu ostali razočarani, koncert koji je trajao duže od tri sata ispunio je očekivanja. A Rozga im je zahvalila – naklonom. Sretna je, kaže, zbog ovakve publike i imala je pravo. Inače poprilično „hladna“ pulska publika za čije se zagrijavanje inače trebaju jako potruditi, ovu je pjevačicu

dočekala uzdignutih ruku i vriskovima već s prvim taktovima. Do kraja bilo je tu svega pomalo. „Cirkus“, „Okus mentola“, „Dalmatinka“, „Ako poludim“, „Sve bi seke ljubile mornare“... Nakon polusatne pauze u ponoć uslijedili su i drugi hitovi iz 80-ih i 90-ih. Znala je publika cijeniti njen napor, nagradila ga je više puta, pljeskom i pjesmom, pratila je njenu neiscrpnu energiju, a da sve ne padne tako brzo u zaborav pobrinuli su se smartphoni i fotoaparati koji su snimali i blicali tijekom cijelog koncerta, padali su i selfiji s Rozgom u pozadini. Zanimljivo je bilo da se niti u pauzi publika nije rasipala, ostala je u šatoru i čekala još, a čak i nakon ponoći ljudi su i dalje pristizali. Sve u svemu, jedan koncert kojeg Puljani neće tako skoro zaboraviti. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter