Više od stotinu događanja na porečkom Festivalu života

Dubravko Šimenc, Vlatka Ilečić Arklinić, Nenad Velenik i Joe Bašić predstavili su jučer bogat program festivala
Dubravko Šimenc, Vlatka Ilečić Arklinić, Nenad Velenik i Joe Bašić predstavili su jučer bogat program festivala

Poreč se u ponedjeljak 4. srpnja pretvara u pozornicu živopisnih nastupa uz Poreč Open Air – Festival života koji će potrajati do 10. rujna, obogatiti ljeto i učvrstiti poziciju Poreča kao ekskluzivne turističke destinacije. U srijedu je u parku Dvorca Valamar Isabella Island Resorta na otoku Sveti Nikola predstavljen program festivala.

Građanima Poreča i turistima donosi niz atraktivnih glazbenih večeri, uličnih performansa, filmskih projekcija, dječjih zabavno-edukativnih sadržaja i vrhunskih kazališnih izvedbi na otvorenom, širom starog grada Poreča i na otoku Sveti Nikola.

Šarolik zabavni, kulturni i edukativni karakter uz uključenost lokalne zajednice u projekt namijenjen je svim uzrastima.

Traje dulje od 40 dana

- Ponosan sam i sretan što imam priliku raditi u Poreču i organizirati ovaj festival. Dulje od 40 dana održat će se više od 100 događanja. Ovo je veoma ozbiljan projekt kojeg treba afirmirati i podržavati. Strateški je zamišljen tako da se potaknu potrebe razvijanja sadržaja koji će ostati u pamćenju. Isto tako, veoma nam je bitno što je lokalna zajednica prepoznala ovaj projekt i što ga je podržala na način da bude sudionik festivala, rekao je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG koja je zaslužna za organizaciju Poreč Open Aira.

S obzirom da se veliki dio programa održava na otoku Sv. Nikola, građanima grada Poreča uz predočenje osobne iskaznice je karta za prijevoz brodom besplatna, dok gosti koji nisu žitelji grada ili nisu gosti Valamara, mogu za 50 kuna kupiti obiteljsku kartu za 4 osobe u oba smjera.

- Sinergija privatnog i javnog sektora je definitivno ključ uspjeha turizma destinacije. Gotovo da i nema značajnijeg turističkog projekta koji nije sufinanciran upravo javno-privatnim partnerstvom. Raduje me pozitivna energija festivala i sve što se dešava u našem gradu. To je samo točka na i našim naporima da Poreč brendiramo kao mjesto vrhunske zabave i animacije, veli Nenad Velenik, Direktor Turističke zajednice grada Poreča.

Istra Inspirit nedjeljom

Nedjelje, njih čak deset, rezervirane su za predstave Istra Inspirit. Program, koji će se održavati u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola namijenjen je cijeloj obitelji. Na taj će se način posjetitelji pobliže upoznati s legendama Istre i Poreča, gastronomijom, ali i nekadašnjim životom ovog područja.

Što se tiče glazbenog programa, utorci će biti ispunjeni R&B ritmovima uživo u sklopu programa Get Your Rhythm & Blues, a srijeda za jazz glazbenike u okviru programa Just Jazz, koji nadopunjuje Jazz in Lap, poznato glazbeno događanje u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Plesni elektronički ritmovi programa Electric zaživjeti će petkom, a subotom će gradom vladati akustične večeri ugodne urbane glazbe, pod nazivom Unplugged. Program će se odvijati u porečkim ugostiteljskim objektima i to, Valamar Isabella Miramare, Parentino, Papillon, Epoca, Palazzo Club, General Lounge, Terra Magica, Comitium, Spinnaker, Saint&Sinner i Sinnema. Osim navedenih, jedna se lokacija ističe, a to je ljetna pozornica na porečkoj rivi koja će biti centralno mjesto rezervirano za najbolje svirke.

Open Air Cinema program održavat će se u vrtu Ville Polesini ili na lokaciji porečke šetnice Lungomare. Uz najnovije filmske hitove i klasike pod zvjezdanim nebom, repertoar Open Air Cinema programa uključuje raznovrsne žanrove. Tom će se prilikom moći pogledati obiteljski filmovi, crtići i komedije, drame, ali i akcijski filmovi. Nadalje, Bal princeza održat će se u park-šumi Dvorca Valamar Isabella, na otoku Sveti Nikola kada najmlađe očekuje zabavno-edukativan program koji će ih uvesti u svijet bajki. Bit će tu uzbudljivih viteških priča, radionica modeliranja balona, šarenih ocrtavanja lica, brojnih slastica, ali i nezaboravan ples s princem i princezom.

Porečke će gradske ulice ponedjeljkom živjeti u duhu cirkusa i impresivnih interaktivnih cirkusnih i akrobatskih točaka ''Circus in the City''. Petkom će riva biti prekrivena laserima zahvaljujući nezaboravnom show programu ''Lasermana'', koji će efektnim showom posjetitelje ostaviti bez daha. Posebno će iznenađenje biti labirint od lasera na rivi i posebna svjetlosna kulisa na zidinama Poreča uz Lungomare.

Tony Cetinski 10. rujna

MTV Europe Summerblast  vrhunac je glazbenog dijela Poreč Open Aira, koji će svoju svjetsku premijeru imati 19. i 20. kolovoza. Dosad potvrđeni izvođači Zeds Dead, Steve Aoki, Jonas Blue i Example zasigurno će privući veliki broj domaćih, ali i inozemnih ljubitelja elektronskih i pop ritmova. Dana 10. rujna, ujedno i posljednjeg ovog festivala, očekuje se koncert Tonyja Cetinskog, koji će koncertom na porečkoj rivi zaključiti prvo izdanje ovog jedinstvenog festivala. 

Iza Poreč Open Air-a stoji tvrtka Valamar Riviera, glavni sponzor partner, grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, sponzori domaćini, te organizator festivala, tvrtka MPG, kao i brojni drugi partneri i sponzori.

Predstavljene Openerke - Startas tenisice

U Poreču je osim programskog dijela, predstavljen i ekskluzivni model kultnih domaćih Startas tenisica ''Openerke'', inspirirane Poreč Open Air festivalom. Ovaj će originalni suvenir biti u prodaji od 4. srpnja i to, isključivo u porečkoj poslovnici Borova i u Valamarovim hotelima u Poreču. (Tea GRGIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter