Velebni kruzer "Braemar" u rovinjskoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu 28-dnevnog krstarenja, u rovinjsku sjevernu luku Valdibora u nedjelju rano ujutro prvi put uplovio kruzer "Braemar" koji je rano jutros uplovio u sjevernu luku Valdibora.

Na krstarenje je "Braemar" krenuo iz luke u Southamptonu u Engleskoj pa sredozemnim morem do Jadrana i natrag prema Engleskoj. Brod je izgrađen 1993. godine u Valenciji za kompaniju "Crown Cruise Line" te je plovio pod imenom "Crown Dynasty". Međutim brod je ušao u službu pod kompanijom "Cunard Lines" koja ga je uzela u najam sve do 1997. godine kada operator postaje "Majesty Cruise Lines" te se brod preimenuje u "Crown Majesty". Poslovanje kratkoga vijeka dovelo je do ponovne promjene operatora krajem iste godine kada brod preuzima "Norwegian Cruise Lines" te brod preimenuje u "Norwegian Dynasty". Kompanija koja je i izgradila brod preuzima ga ponovo 1999. godine no ubrzo ga dvije godine kasnije prodaje kompaniji "Fred-Olsen Cruise Lines" koja je i dan danas operator broda ali ga ponovo preimenuju u "Braemar".

Godine 2009. brod je doživio veliku rekonstrukciju te mu je dodana još jedna središnja sekcija s dodatnim kabinama, javnim prostorima i bazenom, a time je ujedno brod i produžen. Danas plovi pod zastavom Bahama s matičnom lukom Nassau. Dugačak je 195 metara, širok 22 metra a gaz mu iznosi 5,4 metra. Može primiti oko 930 putnika te 370 članova posade. Ima ukupno devet paluba od čega je sedam dostupno putnicima na brodu.

Kao i svaki luksuzni kruzer, opremljen je raznolikim sadržajem za uživanje u godišnjem odmoru. Od četvrte do sedme palube prostiru se veliki atriji, na četvrtoj palubi se ujedno nalazi i glavni restoran, dok se drugi nalazi na osmoj palubi. Na petoj palubi su brojni klubovi, knjižnica i drugi prostori za dnevno opuštanje na brodu, dok se popularni otvoreni "Lido" bar nalazi na šestoj palubi te "Skylark Club" na sedmoj palubi.

Kabine se nalaze na svim palubama osim pete a luksuzni apartmani smješteni su na šestoj, sedmoj i osmoj palubi. "Braemar" je u Rovinj stigao iz Kopra a u nedjelju oko 20 sati isplovio je prema Rijeci koja mu je iduća luka ticanja. (Napisao i snimio Michele ČUPIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter