U Puli počelo treće izdanje Dimensions Festivala

U srijedu je u Areni počelo treće izdanje Dimensions Festivala (M. ANGELINI)
U srijedu je u Areni počelo treće izdanje Dimensions Festivala (M. ANGELINI)

Još za sutona i uz, razumljivo, nešto manje publike, Nils Frahm, berlinski klavijaturist, producent i kompozitor poznat po kombiniranju klasične i elektronske glazbe u srijedu navečer je u pulskoj Areni otvorio treće izdanje Dimensionsa, festivala underground elektronske glazbe.

Glavni dio koncerta kojim je otvoreno ovogodišnje izdanje Dimensionsa, pripao je kanadskom autoru indie elektroničke glazbe Caribouu i njegovom bendu. Na posljednjem koncertu, onom u Los Angelesu svega četiri dana prije pulskog nastupa, predstavio je dobar dio sjajnog albuma "Swim" iz 2010. godine, ali i nove pjesme poput "Our Love" s istoimenog nadolazećeg albuma.

Iako je, kao headliner, Caribou trebao nastupiti zadnji na programu, nakon ponoći, to je mjesto ustupljeno Darksideu, tandemu proslavljenog njujorškog producenta Nicolasa Jarra i gitariste Davea Harringtona. Naime, budući da je njihov pulski koncert bio jedan od zadnjih ugovorenih nastupa, a zbog prekida njihove suradnje, dvojac nije htio da im se nastup prenosi na svjetski poznatom internetskom portalu Boiler Room.

Prvi dio večeri, uz Nilsa Frahma, pripao je Kwabsu, modernom soul kantautoru i pjevaču koji je u veljači ove godine izdao debi album "Wrong Or Right".

Dimensions kao nešto mirniji, suptilniji festival za nešto stariju publiku prvi se put održava tjedan dana prije razvikanijeg i bučnijeg starijeg festivalskog brata Outlooka. Od srijede do nedjelje, uz ponajbolje od svjetske house, techno, funk, soul, drum and bass scene na štinjanskom će poluotoku i tvrđavi Punta Christo nastupiti više od 200 izvođača, a najglasnija imena su Jon Hopkins, Roy Ayers, Moodymann, Warpaint, Theo Parrish, Juan Atkins, Robert Hood, Gilles Peterson, Metro Area, Nina Kraviz, Floating Points, Omar, Mala, Kode 9, Ben Klock.

Englez, glavni organizator, doveo u Pulu i svoje roditelje

Sipajući i nakon pet festivalskih godina hvalospjeve na račun naših prirodnih ljepota i kulturne baštine, posebno pulske Arene, pokretač i jedan od glavnih organizatora Outlook i Dimensions festivala Noah Ball rekao je da je stoga ovaj put doveo u Pulu i svoje roditelje. Na pitanje u čemu je tajna ovih festivala, odgovorio je:

"Promoviramo glazbu koja nije kompletno mainstream, ali to činimo na autentičan način, na sjajnim lokacijama i uz vrhunsku produkciju, od soundsystema do rasvjete".(Zoran ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter