Tisuće posjetitelja na tjednu motora i rock'n'rolla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Motori, glasan rock'n'roll, ića i pića - i sve to u izobilju - recept su za dobar provod, koji je i ovoga puta privukao tisuće posjetitelja na Monumente gdje se održava jubilarno, dvadeseto izdanje Croatia Bike Weeka u organizaciji moto kluba Twin Horn MC Croatia.

S pravom nazvan "tjednom motora", jer manifestacija je počela u ponedjeljak koncertom grupe Sister Soul & Blackperts u caffe baru Mimoza, u utorak je pak impersonator Elvisa Presleya zapjevao na Portarati a od srijede se manifestacija preselila na Monumente.

Od heavy metala do bluesa

Predzadnji dan Croatia Bike Weeka, petak, otvoren je premijerom - svoj prvi nastup imao je novi pulski bend sačinjen od iskusnih glazbenika, Steelhammer, koji su predstavili repertoar rock i heavy metal klasika, a večer se nastavila uz odličan Lynyrd Skynyrd Tribute Band - Skynyrd Crowd. Stotine raspoloženih posjetitelja ispunilo je prostor ispred bine te su pjevali s glazbenicima, a večer je ponudila zaista za svakog ponešto - od uvertire s heavy metalom preko southern rocka Lynyrda Skynarda, da bi se koncert nastavio s klasicima rocka - pjesmama AC/DC u izvedbi sastava The Trio. "Highway to Hell", "Riff Raff", "You Shook Me All Night Long"… samo su neki od bezvremenskih hitova AC/DC koje su majstorski otprašili The Trio, a odličnu koncertnu večer zatvorili su etablirani pulski blueseri Delta Blues Gang s repertoarom autorskih skladbi, a kojima je nastup na pulskom Croatia Bike Weeku ujedno i dio njihove American Mile turneje.

Mjesto susreta

Moto susreti su pravo mjesto za ljubitelje rock i blues svirke, no prvenstveno je to mjesto susreta svih onih koji vole motore i vožnju motorima. Na jaknama i prslucima posjetitelja na Croatia Bike Weeku tako su se mogle vidjeti brojne oznake raznih moto klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja.

Među posjetiteljima se našao i jedan "poglavica" - posjetitelj iz Bosne i Hercegovine, koji je zbog svog originalnog imidža bio na "meti" brojnih fotoaparata. Kaže da je došao iz Bosne i Hercegovine, a iako ima rodbinu u Puli gdje može boraviti, draže mu je kampirati na Monumentima, jer kaže - ekipa i atmosfera su odlični, a upravo to je i glavni razlog zbog kojeg i dolaze u Pulu na ovaj moto susret.

Opuštena prijateljska atmosfera, dobra glazba kao i odlična organizacija - sve to čini Croatia Bike Week prepoznatljivom manifestacijom koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, te čini i neizostavan segment turističke ponude Pule.

Sve za motor - od auspuha do kožnjaka

Na štandovima, kojih je ove godine puno više nego lanjskih godina, nudila se zanimljiva ponuda opreme i dijelova za motore ali i odjeće, nakita, kaciga i ostalog. Tako se tu u ponudi moglo naći Custom Chrome, Harley Davidson, GoPro i Gerber, ali i zanimljive rukotvorine, poput malih motora-suvenira izrađenih od metala, kao i raritetnih motora, oko kojih su se okupljali brojni znatiželjnici, koji su sa zanimanjem raspravljali o svojim ljubimcima na dva kotača.

Večeras koncert grupe Majke i sexy show

Zadnjeg dana Croatia Bike Weeka, u subotu, na Monumentima se održava cjelodnevni program - u 14 sati je susret oldtimera, a u 16 kreće defile motociklista po gradu. Dejan Špoljar ponovo će se predstaviti moto akrobacijama u 17 sati, u 18 sati kreću moto igre a u 19 sati je izbor najboljeg prerađenog vozila. Koncertni program kreće u 20 sati, te nastupaju Pink Floyd Guitar Show, Twin Horn Band, Goran Bare i Majke te ZZ Top Tribute Band, a najavljen je i vatromet i sexy show. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter