TBF i Dogma otvorili Poreč 24 sata

Porečkoj fešti pridružio se i - sveti Nikola, i to u prvim redovima
Porečkoj fešti pridružio se i - sveti Nikola, i to u prvim redovima

Sjajna pulska grupa Dogma i splitski The Beat Fleet otvorili su sinoć dvodnevnu turističku feštu Poreč 24 sata. Grad se već u predvečerje počeo puniti automobilima, domaćim i stranim posjetiteljima, te se riva do koncerata dobrano napunila, no gužva je ipak bila manja nego protekle dvije godine.

Dogma je pozivala na ples izborom iz svoja četiri studijska albuma, od kojih je zadnji, "Error.spam", objavljen lani. Na pozornici su im se tijekom večeri pridružili i neki od gostiju s tog albuma, Saša Antić iz TBF-a te Jasmina Makota i Deni Mofrdin Icon iz hip hop grupe Ulični Parlament.

Uz od kritike i publike odlično prihvaćene nove stvari "Trudiš se da budeš", "Ja želim biti to što jesam" i "Sam", okupljeni su posebno živnuli na svima dobro znane "Ljubavnu" i "Parapapa".

No, veća je navala u prve redove nastala tek dolaskom TBF-a, koji se ipak trebao potruditi da bi se Porečani i njihovi gosti pokrenuli, počeli skakati i pjevati poput dobro uvježbanog zbora. Prvu entuzijazističniju reakciju izazvao je njihov "Veseljko", a odlično su prihvaćene i "Uvik kontra", "Mater" i sporija "Grad spava", sve sa zadnjeg albuma "Pistaccio Mettalic", objavljenog pretprošlog ljeta.

Mladen Badovinac je neumorno pozivao okupljene na sudjelovanje i to mu je polazilo za rukom, ali ne bez opaske da se našao pred zahtjevnim auditorijem.

TBF-ovci su pružili sve što se od njih očekivalo, kroz autorski snažne, originalne, angažirane i zafrkantske stvari, među kojima su bile i "Smak svita", "Genije" i "Lud za njom". Za bis su tradicionalno ostavili "Nostalgičnu" i "Alles gut", s porukom koje bi se češće trebalo sjetiti: "Ništa mi neće ovi dan pokvarit, nikakvi crnjaci ni ružne stvari".

Izbor izvođača prve večeri privukao je uglavnom domaću, mlađu publiku koja se, kad su se mikrofoni i reflektori na pozornici ugasili oko 1.30 sati, nastavila zabavljati do jutra uz glazbu DJ-a, oko štandova s pićima, ribljim i mesnim jelima te na terasama okolnih ugostiteljskih lokala.

Večerašnja finalna večer, ako je najavljena kiša ne pokvari, proteći će u znaku koncerta srpske zvijezde Željka Joksimovića, Teddi Lions selection banda i velikog ponoćnog vatrometa. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter