Romantične zaruke u pulskoj Areni


Dvije tisuće godina stari lukovi pulskog amfiteatra jučer su svjedočili jednom od najvažnijih i najuzbudljivijih trenutaka u životima dvoje mladih ljudi, zarukama Katarine i Josipa koji žive i rade u Hamburgu. Katarina, iako nije rođena Puležanka, ljeto ne može zamisliti bez Pule u kojoj je provela djetinjstvo, pa je Josip odabrao upravo Arenu, njoj posebno drago mjesto, kao kulisu za najljepše rođendansko iznenađenje svojoj voljenoj i početak njihove nove zajedničke priče.

Josip je, naime, Katarinu zaprosio na dan njenog rođendana, a sve je priredio u maniri režisera romantičnih filmova, uz suučesništvo njihovih roditelja, prijatelja, glazbenika i djelatnika Arheološkog muzeja Istre, koji su svi rado učestvovali u ovom tajnom ljubavnom planu.

Sve je započelo kad su Katarinu njena sestra Anita, tata i dvije prijateljice, doveli u Arenu, uz priču da je tamo očekuje rođendanski poklon. I zaista, na šetnici amfiteatra u slatkoj su je zasjedi dočekala dva Josipova prijatelja glazbenika iz Karlovca, koja su uz zvukove gitare otpjevala "Sretan ti rođendan". Slavljeničine suze radosnice posvjedočile su da je poklon bio pun pogodak. No, Katarininom iznenađenju tu nije bio kraj. Na pjesmu "Kad mi dođeš ti" s leđa joj je tiho prišao Josip koji se, prema njenom uvjerenju, u tom trenutku trebao nalaziti na poslu u Njemačkoj, i zaprosio je. Nakon Katarininog "Da!" radosnim su se zaručnicima pridružili roditelji te su svi zajedno nazdravili šampanjcem i veselili se uz domjenak koji su poslužili djelatnici hotela Amfiteatar, uvijek spremni uskočiti u takvim posebnim prigodama.

Pulska Arena nije ovom prigodom prvi put odabrana za razmjenu zavjeta. Prije četiri godine ovdje se zaručio i nizozemski par - Max Borsboom i Tamara van der Heijden, koji se 2014. zatim vjenčao u Nizozemskoj. Njima, kao i Katarini i Josipu, želimo da ih sreća i lijepo sjećanje na taj trenutak prati cijelog života. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter