Punokrvni rock i misli za poplavljenu Slavoniju

Koncert grupe Opća opasnost u Umagu (V. HABEREITER)
Koncert grupe Opća opasnost u Umagu (V. HABEREITER)

Četvrta sreća - tako se zaista može nazvati koncert Opće opasnosti koji je sinoć održan na teniskom ATP stadionu u Stella Marisu. Nakon što ih je dva puta na ovdašnjim bikerskim susretima omela kiša i prije mjesec dana otkazala koncert na ATP stadionu, konačno je sinoćnja topla i vedra večer poznatim rockerima iz Županje omogućila da ipak održe koncert i stvore ugodnu atmosferu za svoje fanove, u čemu su im se pridružili i pulski bend The Night Express.

- Hvala Istri na svemu što ste učinili za Slavoniju, čuli smo koliko je pomoći stiglo iz Istre za poplavljena područja i hvala vam od srca. I nama su misli stalno u našoj Slavoniji, ali ovaj koncert smo obećali i drago nam je da smo danas ovdje s vama, rekao je frontman i pjevač Pero Galić publici i pozvao ih da sudjeluju pozivima u humanitarnim akcijama za poplavljena područja. Ovaj se poziv i misli podrške stanovnicima poplavljenih područja provlačili i nekoliko puta u toku koncerta.

Opća opasnost je bend koji svira čisti, punokrvni rock za dušu, a u dvadeset godina karijere, iako uz nekoliko godina pauze, kako su i jučer pokazali, vratili su staru publiku i stvorili novu. Galić se u nekoliko navrata našalio na račun njihovih godina, kako su nekada bili "mladi rock bend", a sada su samo "rock bend", te kako je zapravo i on sam već djed. Publika ih voli, a tomu osim dobrog rocka, doprinosi i činjenica što su orijentirani samo na glazbu i svojim privatnim životima ne pune žute stranice.

Koncert su počeli pjesmom "Preživio sam" s novog albuma "Rocker… to sam ja" koji će se u prodaji naći od sljedećeg utorka, te se nastavilo pjesmom "Opća opasnost" s njihova prvog albuma izdanog 1994. godine. Svirali su i pjesmu "Vrati se na svjetlo" sa njihova istoimenog albuma iz 2011. godine, kojom su nastupili na zagrebačkom koncertu u sklopu projekta Ovisan nisi slobodan. Uz žestoke rock stvari, bilo je tu i dobro poznatih balada "Uzalud sunce sja", pjesma "Tvoje ime čuvam" s kojom su lani osvojili Porina, "Lovac na novac", "Pobjeg'o sam", "Tri rijeke" i "Nisam rođen pod sretnim zvijezdama". Odsvirali su i pjesmu s novog albuma "Nenapisana stranica", a sve zaključili sa pjesmom "Jednom kad noć" koja ih je vinula u top ljestvice. No nisu otišli u Slavoniju praznih ruku, Veseljko Buić, organizator koncerta gitaristu Slavenu Živanoviću Žiži uručio je 55 pari gumenih čizama za Slavoniju, ali i medalje za upornost i volju da nastupe u Umagu. No, nisu bili jedini sa medaljama jučer na stadionu, jer su na koncertu slavile i odbojkašice Umaga koje su osvojile titulu državnih prvakinja za kadetkinje.

Drugi dio večeri pripao je uvijek rado viđenim dečkima iz The Night Expressa koji su publiku zabavljali još dugo u noć, svojom obradom "Djevojka broj osam" i još puno drugih hitova. Organizator koncerta je agencija V.I.B. iz Pazina, uz pokroviteljstvo Grada Umaga, njegove Turističke zajednice i Istraturista. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter