Počeo Dimensions festival

Festival Dimensions otvoren je u pulskoj Areni (M. ANGELINI)
Festival Dimensions otvoren je u pulskoj Areni (M. ANGELINI)

Jedan od istaknutijih svjetskih elektroničkih post-rock i post-dubstep izvođača Four Tet u pratnji benda, švedski indietronica sastav Little Dragon te traženi britanski producent i DJ Floating Points sa svojim bendom u srijedu navečer su nastupima u pulskoj Areni otvorili četvrto izdanje Dimensions festivala, na kojem će iduća četiri dana i noći, sve do nedjelje, na desetak bina u i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo nastupiti stotine techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul izvođača.

Prošle godine ovaj je festival je posjetilo sedam tisuća ljudi iz 50-ak zemalja, a nakon ovotjednog Dimensionsa, već iduće srijede na istim lokacijama počinje stariji festivalski brat Outlook.

Glavna festivalska zvijezda Dimensionsa, rodonačelnik funka George Clinton iz Parliament-Funkadelica, nastupa u nedjelju, zadnje festivalske večeri, a već u petak uvečer na rasporedu su techno velikani, detroitski kolektiv Underground Resistance te jedna od ključnih figura house glazbe Lil Louis, čiji utjecaj na klupsku glazbu i produkciju traje još od kultne pjesme "French Kiss" iz 1989. godine. U subotu, pak, nastupa Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe.

Ponovno je u Puli Moodymann, kao i Mount Kimbie, britanski dvojac koji nastupa u četvrtak na glavnoj pozornici 'Clearing' od 22 do ponoći, nakon kojih dvosatni DJ set ima Four Tet. (Zoran ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter