Pazin: Zabava i torta u čast kralja rock'n'rolla

(Davor ŠIŠOVIĆ)
(Davor ŠIŠOVIĆ)

I u Pazinu je, ne samo u dalekom Memphisu, obilježen osamdeseti rođendan kralja rock'n'rolla Elvisa Presleya! Odlična rođendanska zabava priređena je u pazinskom caffe-baru Epolon u Spomen domu, a njen glavni motor bio je poznati pazinski glazbenik Željko Šperanda Kico, koji se već dvanaestak godina vrlo ozbiljno i uspješno bavi - imitiranjem Elvisa Presleya!

Potpomognut atraktivnim plesačicama iz porečke plesne grupe Freedom, Šperanda je u ulozi Elvisa prošao dobar dio Kraljeva repertoara, od brzih i plesno poticajnih rock'n'roll klasika, do romantičnih balada, a našlo se vremena i za druge klasične rock'n'roll evergreene. Osim što je Elvisa izvrsno oponašao glasom, Šperanda je u Elvisov lik uvjerljivo ušao i kostimima - u prvom dijelu nastupio je u "vatrenom" izdanju odnosno crveno-crnom kostimu, a u drugom dijelu u bijelom kostimu sa šljokicama, ali i plesom i gestama, najavama pjesama i animiranjem publike, a u tim se obraćanjima najčešće čula riječ "ladies".

Publika se izuzetno zagrijala, dupkom napunjeni kafić ljuljao se u ritmu Elvisovih pjesama, plesalo se i zajedno pjevalo, a vrhunac večeri bio je rezanje rođendanske torte kojom su počašćeni svi gosti. Torta je, naravno, također bila i stilu, bijelo glazirana s glazbeno-simboličkim ukrasima, i malim marcipanskim Elvisom. A kad se torta pojela, show je nastavljen, opet uz Elvisovu glazbu, ples i radost rock'n'rolla. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter