Odlični Šverko i Bjelinski pred malo Puljana

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Slaba promocija uoči koncerta i, za ova vremena, relativno skupa ulaznica od 50 kuna rezultirali su slabim odazivom publike na sinoćnji troipolsatni humanitarni koncert "Kad bi svi". U polupraznom Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula prvi u nizu humanitarnih koncerata pod nazivom "Večer romantičara", odgledalo je stotinjak ljudi. Pritom se na sceni INK-a nije pojavilo najzvučnije ime, Neno Belan, koji će unutar iste akcije prikupljanja sredstava za Ligu protiv raka i županijsku Udrugu slijepih, nastupiti u subotu na koncertu u Domu sportova "Mate Parlov".

No, slabiji odaziv nimalo nije zasmetao iznimno raspoloženoj Radojki Šverko da uz klavirsku pratnju maestra Alana Bjelinskog opuštenom i visokoprofesionalnom izvedbom, posebno pjesama "Moja lanterna", "Kud plovi ovaj brod" i "O Holly Night", pruži te večeri najviše emocija.

Iznimno uvjerljiv nastup ostvarile su i cure iz pulske klape Teranke, koje su na scenu izašle nakon uvodnog nastupa ženskog seniorskog Zbora Zaro, a prije multiinstrumentalista Franka Krajcara i njegovog pratećeg benda Indivia s najuvjerljivijom izvedbom "Rožice". Uslijedio je nastup mlade labinske kantautorice Dine Rizvić, s izvedbom i njene ponajbolje pjesme "Krenimo s osmjehom", a onda i Vedrana Šilipetra i njegova dva glazbena suradnika.

Šilipetar je zatim za klavirom nadahnuto pratio Livija Morosina u uvodnoj "1914. - mojen didu", da bi im se za izvedbe "La Piova" umješnom blues bendovskom improvizacijom priključio pulski sastav Delta Blues Gang.

"Kad bi svi", akcija prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih Udruzi slijepih Istarske županije za završetak izgradnje Kuće svjetla u edukacijsko-rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići te Ligi protiv raka Pula za opremanje onkologije pulske Opće bolnice (ponajviše za nabavu antidekubitalnih madraca) odvija se i putem telefona 060/988-988, uz cijenu poziva od 6,25 kuna, uključujući PDV. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter