Nord pobjednici pulske Gitarijade

Nord (D. ŠTIFANIĆ)
Nord (D. ŠTIFANIĆ)

Riječka grupa Nord pobijedila je u finalu pulske Gitarijade koja se u srijedu održala na Portarati u Puli u organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula i pulskog Rock caffea.

Žestoki Riječani predvođeni Mihaelom Prosenom su svoje glazbeno umijeće pokazali natječući se s još četiri sastava i to Moć rasute pažnje, Eho (oba iz Pule), All stars division iz Labina i Vervet iz Novigrada.

O pobjedniku je odlučivao žiri koji su činili osnivač KUD Idijota, danas vođa benda Saša 21 Sale Veruda, zatim Davor Lukas Bajo iz riječke grupe Fit te bubnjar grupe Messerschmitt Saša Petković, a među ostalim ocjenjivalo se i vrijeme spremanja za nastup odnosno pospremanja nakon nastupa, glazbena i vizualna autorska kreativnost i originalnost, scenski nastup a opću ocjenu je ulazila i subjektivna ocjena člana žirija.

Bendovi su imali pola sata da na stepenicama pored Slavoluka Sergijevaca pokažu što znaju, a grupi Nord, kojoj je ovo bio drugi nastup u Puli u manje od mjesec dana, kao nagrada pripada snimanje spota, promidžba po lokalnim medijima, plaketa Gitarijade uz omogućavanje nastupa na srodnim festivalima.

Gitarijada se održala u sklopu proslave Dana grada Pule, a nakon natjecateljskog dijela publiku na trgu zabavili su zadarski Postolar Tripper. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter