Luksuzni kruzer Europa 2 ponovno u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ranim jutarnjim satima podno stare jezgre grada Rovinja, usidrio se je luksuzni kruzer M/S Europa 2.

Europa 2 najveći je kruzer koji je stigao u Rovinj, a u rovinjskoj je luci dva puta boravio i lani. Impozantni je kruzer dovršen prošle godine u brodogradilištu "STX Europe Shipyard" u Francuskoj a na svoje prvo putovanje isplovio je 11. svibnja 2013. iz luke Hamburg. Dugačak je 225,52 metra, širok 26,7 metara, teži 42,830 tone a gaz mu iznosi 6,3 metra.

Ima ukupno sedam paluba kroz koje se prostire mnogo različitog sadržaja. Na brodu se nalazi osam restorana od kojih je najpoznatiji i najveći Weltmere. Osim restorana, na brodu se nalazi i šest kafića od kojih je najpopularniji "Pool bar" na otvorenoj palubi. Na vrhu broda nalazi se i 15 metara dugačak bazen, golf simulatori, teretana i SPA centar a kroz unutrašnjost broda prostire se golema promenada, shoping centar, beauty saloni i drugo.

Na brodu može boraviti 516 putnika smještenih u 251 sobu. Najveće kabine tzv. "owner's suites" velike su čak 114 četvornih metara, dok su ostale između 35 i 80 četvornih metara a većina od njih ima balkon i pogled na more. O putnicima brine oko 370 članova posade.

Impresivni kruzer u Rovinj je doplovio s Hvara a prije toga pristao je i Dubrovniku. Svoje će krstarenje Jadranom završiti u Veneciji a u Rovinj bi do konca godine trebao pristati još jednom. (Michele ČUPIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter